Πέμπτη 25 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Η συγκυβέρνηση λέει ψέματα ότι διαπραγματεύεται για το λαό

Αποσπάσματα από την ομιλία του Βαγγέλη Μαρούπα, μέλους της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο Φεστιβάλ, στον Πειραιά

Πλήθος κόσμου, άνθρωποι κάθε ηλικίας, έδωσαν το «παρών» το Σάββατο στην πλατεία Δ. Κουμπάκη στο Φεστιβάλ Πειραιά της ΚΝΕ. Τραγούδησαν, γλέντησαν, αλλά και αντάλλαξαν σκέψεις και γόνιμο προβληματισμό, παρακολουθώντας τη συζήτηση που έγινε για την ανεργία, αλλά και την κεντρική ομιλία που έκανε ο Βαγγέλη Μαρούπας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα ένα απόσπασμα από την ομιλία του.

«Η συγκυβέρνηση λέει ψέματα, όταν λέει ότι διαπραγματεύεται για το λαό. Ρωτάμε:

Παραμένει για τη συγκυβέρνηση ο στόχος της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου; Παραμένει. Σημαίνει κάτι άλλο αυτό πέρα από ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη και χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων σε Υγεία, Ασφάλιση, Παιδεία κ.λπ.; Οχι.

Αν διαπραγματεύεται για το λαό γιατί σύσσωμες οι εργοδοτικές οργανώσεις στηρίζουν πολιτικά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Τι σημαίνει η στήριξη του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ στο σχέδιο των περιβόητων 47 σελίδων; Δε σημαίνει ότι νέα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα περιμένουν το λαό με το σχέδιο της συγκυβέρνησης και ότι νέα προνόμια περιμένουν το κεφάλαιο; Γίνεται, λοιπόν, να χαίρονται οι εκμεταλλευτές και να πρέπει να χαίρονται και οι εκμεταλλευόμενοι; Δε γίνεται.

Αν είναι φιλολαϊκή η γραμμή του, γιατί είναι έτοιμοι να ψηφίσουν το σχέδιό του η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, δυνάμεις 100% αντιλαϊκές;

Είναι ψέμα ότι το σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χτυπά την ολιγαρχία. Καταρχήν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες στηρίζουν την κυβέρνηση. Δεύτερον τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση ποιον πλήττουν; Ποιον χτυπά η επιπλέον φοροκαταιγίδα, δηλαδή η αύξηση του ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, η δήθεν εισφορά αλληλεγγύης; Ποιος θα βγει χαμένος από τις ιδιωτικοποιήσεις; Ποιον χτυπούν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό; Μήπως η ολιγαρχία του τόπου ζει με τη σύνταξη; Ποιος κερδίζει από το πλαίσιο των ΣΣΕ που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και που καταργεί αυτό που ίσχυε προ μνημονίου, ότι δηλαδή υπερισχύει η πιο ευνοϊκή για τον εργαζόμενο σύμβαση, ότι είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της από όλους τους εργοδότες;

(...) Αυτό που ζητάει το σύστημα από το ΚΚΕ είναι να υπογράψει δήλωση μετανοίας και να καλμάρει τώρα τον κόσμο αντί να οργανώνει την πάλη του.Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, προεδρικοί και λαφαζανικοί και των λοιπών συνιστωσών, είστε προδότες του κομμουνιστικού κινήματος, έχετε έφεση στην προδοσία του εργατικού κινήματος και σας φαίνεται απλή πράξη η προδοσία. Το ΚΚΕ όμως είναι ΚΚΕ, επειδή ποτέ δεν έχει προδώσει το λαό. Λάθη έχει κάνει, προδοσία ποτέ και ούτε πρόκειται. Αυτό επιτάσσει η Ιστορία μας, έτσι την τιμάμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ