Πέμπτη 25 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Να απορρίψουμε τα σχέδια τόσο των δανειστών όσο και της κυβέρνησης

Αποσπάσματα από την ομιλία της Θεανώς Καπέτη στο Φεστιβάλ ΑΕΙ - ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης

Μια μεγάλη φοιτητική γιορτή ήταν το Φεστιβάλ ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που έγινε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ. Νεανικές συναυλίες και λαϊκά γλέντια έδεσαν αρμονικά με αθλητικές επιδείξεις, εκθέσεις και συζητήσεις που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των φοιτητών και σπουδαστών.

Την κεντρική ομιλία στο Φεστιβάλ έκανε το Σάββατο η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, από την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω αποσπάσματα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά προσπάθησε να πείσει ότι το πρόβλημα δεν είναι η ΕΕ και ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, αλλά η "νεοφιλελεύθερη διαχείρισή" του.

Θυμάστε προφανώς πως εκτός απ' την Ελλάδα, θα άλλαζαν και την ΕΕ! Τι αποδείχτηκε; Οτι μέσα στην ΕΕ δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Μπορεί τα παζάρια στις απανωτές συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ να δίνουν και να παίρνουν, μπορεί η κυβέρνηση να κομπάζει πως διαπραγματεύεται ως "ισότιμος εταίρος" για το συμφέρον του λαού, η ουσία όμως παραμένει ίδια. Μέτρα, μέτρα και πάλι μέτρα σε βάρος του λαού, πλάι στα παλιά!

Τελικά, έχει αποδειχτεί πως "πρώτη φορά Αριστερά" γι' αυτούς, πρώτη φορά "αριστεροκαμμένος" ο λαός.

Πολλοί αναρωτιούνται: "Ναι, έχετε δίκιο, αλλά τώρα η κατάσταση έχει διαμορφωθεί έτσι όπως έχει διαμορφωθεί. Τι πρέπει να κάνουμε, τι λέει το ΚΚΕ;", "Αν δεν αποδεχτούμε μια συμφωνία, αν επιλέξουμε τη ρήξη, τότε θα γίνουμε αφρικανική χώρα, θα καταστραφούμε, η χώρα θα απομονωθεί, θα έχουμε προβλήματα με τα εθνικά μας θέματα, θα γίνει υποτίμηση, ο λαός θα βρει χειρότερα μπροστά του. Επόμενα, άλλη επιλογή δεν έχουμε".


Τα ίδια έλεγαν από την πρώτη στιγμή, πως πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ για να σωθούμε!

Ας αναρωτηθούμε γιατί, ενώ είμαστε μέσα στην ΕΕ, δεν αποτράπηκε η εκδήλωση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης; Γιατί δε μας έσωσε το σκληρό νόμισμα; Το ευρώ;

Γιατί καθημερινά κάνουν τη ζωή μας όλο και πιο δύσκολη; Γιατί μας αναγκάζουν να ζούμε στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση;

(...) Το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο απέναντι στο λαό: Καλούμε το λαό να θέσει και απέναντι στους δανειστές και απέναντι στην κυβέρνηση τις δικές του "κόκκινες γραμμές".

Τι πρέπει να κάνουμε; Να αντιτάξουμε τη μεγάλη δύναμη που έχουμε και δεν την έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα, γιατί περιμέναμε λύσεις από τα πάνω, από την αλλαγή της κυβέρνησης, από τις εκλογές.

(...) Η δύναμή μας, η δύναμη του λαού βρίσκεται πρώτα απ' όλα και κυρίως στην οργάνωση, στην ταξική πάλη, στον ανυποχώρητο αγώνα για να πάρουμε πίσω τις απώλειες που είχαμε τα πέντε τελευταία χρόνια, στην προετοιμασία και οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, άμεσα, τώρα, για να διεκδικήσουμε κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

Η δύναμή μας βρίσκεται στον αγώνα, για να απορρίψουμε τόσο τα σχέδια των δανειστών όσο και τα σχέδια της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ