Σάββατο 13 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Επιδιώκει να διαχωρίσει τα εγκλήματά της από το ναζιστικό χαρακτήρα της

Τα «ρέστα» ζήτησαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής χτες στη Βουλή, από όσους χαρακτηρίζουν το κόμμα τους ναζιστική εγκληματική οργάνωση! Οι διαμαρτυρίες τους εκφράστηκαν με διάφορες άναρθρες κραυγές και προκλήσεις, στη διάρκεια συζήτησης στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια.

Το μέρος των χρυσαυγιτών, μάλιστα, πήρε απροκάλυπτα και ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Δαβάκης, λέγοντας: «Οταν αποδίδουμε την έκφραση "νεοναζί" σε ένα κόμμα που έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός και το να αποδίδεις σε κάποιον εκφράσεις, ταμπέλες, ετικέτες που δεν αποδέχεται, είναι μορφή ολοκληρωτικής νοοτροπίας και φασισμού και αυτή!».

Το τι ακριβώς επιδίωκαν με αυτές τις διαμαρτυρίες οι χρυσαυγίτες ανέδειξε, παίρνοντας το λόγο, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης, σημειώνοντας: «Μπροστά στη δίκη της ΧΑ, γίνεται σήμερα ένα σόου και προσπαθούν οι υπόδικοι να πουν ότι δεν είναι αυτό που έλεγαν μέχρι τώρα ότι είναι. Γιατί υπάρχει πλήθος σελίδων στο κατηγορητήριο, με πολλά αποδεικτικά στοιχεία των στελεχών, που υμνούσαν τον Χίτλερ, τους ναζί, τη θεωρία τους. Και γι' αυτό εμείς λέμε ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση, επειδή ακριβώς είναι λάτρεις του ναζισμού, του φασισμού.

Είναι, λοιπόν, υπόδικοι, είναι σε εξέλιξη μια δίκη και σήμερα υπάρχει αυτό το σόου, για να μπορέσουν να έχουν ένα ακόμα επιχείρημα, στο ότι "εμείς δεν είμαστε ναζί, αλλά είμαστε εθνικιστές". Εν πάση περιπτώσει, εδώ καθημερινά βλέπουμε το "χάιλ Χίτλερ", ο χαιρετισμός που κάνουν διάφοροι χρυσαυγίτες. Δεν το κάνουν μόνοι τους. Ηταν μια γραμμή που δόθηκε εδώ και πολλά χρόνια. Η στάση τους απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα είναι ακριβώς αυτή η στάση που έχουν οι ναζί παντού, μισούν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για μια άλλη κοινωνία. Και αυτό το δείχνουν, χτυπώντας τους εργαζόμενους και το κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ