Σάββατο 13 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εκκληση να κλείσει η συμφωνία

Εκκληση στην κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, διαβλέποντας ότι οι συνθήκες για την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία έχουν επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό.

«Εδώ που φτάσαμε, μετά από πέντε χαμένους μήνες, με τη χώρα ήδη σε ύφεση και τις καταθέσεις να διαρρέουν, εύχομαι η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά να έχουν κάτι στο μυαλό τους (...) Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των εθνικών υποχρεώσεών της», είπε χαρακτηριστικά, εννοώντας ως «εθνικές υποχρεώσεις» τη διασφάλιση της στρατηγικής επιλογής της ντόπιας αστικής τάξης για παραμονή στην ΕΕ και στο ευρώ, με ταυτόχρονη διάνοιξη νέων γραμμών χρηματοδότησής της.

Αύριο στο μεταξύ γίνονται οι εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιοι είναι οι: Φώφη Γεννηματά, Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Α. Λοβέρδος. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για στόχο προσέλευσης 100.000 ατόμων στη διαδικασία, προκειμένου να δοθεί μια εικόνα επανασυσπείρωσης του κομματικού μηχανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ