Τρίτη 26 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ»
Αξονες με Ισραήλ και Αίγυπτο

...και ασκήσεις προσαρμογής στα ΝΑΤΟικά πρότυπα

Στα βήματα της προηγούμενης συγκυβέρνησης, και η σημερινή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει καθημερινά στην οικοδόμηση αξόνων με τις αστικές τάξεις Ισραήλ και Αιγύπτου, όπως και στην ενίσχυση των δεσμών με το ΝΑΤΟ, αναζητώντας γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων μονοπωλίων, εν μέσω οξυμένων ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτή τη βάση, ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος συναντήθηκε χτες με την πρέσβη του Ισραήλ Irin Ben-Abba Vitale, η οποία του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του να επισκεφτεί το Ισραήλ στις 19-21 Ιούλη.

Νωρίτερα, στις 29 Μάη-3 Ιούνη, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία προχωρά σε συνεκπαίδευση με την Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου. Συγκεκριμένα, 4 μαχητικά αεροσκάφη τύπου «Mirage-2000» της 331ης Μοίρας θα απογειωθούν από την αεροπορική βάση της Τανάγρας, με προορισμό τη βάση της Τάντα στην Αίγυπτο, προκειμένου να διεξαγάγουν κοινές αποστολές με αιγυπτιακά μαχητικά.

Τέλος, την Παρασκευή ολοκληρώθηκε το 2ο Διακλαδικό Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων, στην έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο Αττικής. Η εκπαίδευση διάρκειας δύο εβδομάδων διοργανώθηκε με μέριμνα της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, με συμμετέχοντες από ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνική Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα. Σκοπός του σχολείου ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων στη σχεδίαση Διακλαδικών Ειδικών Επιχειρήσεων στο επιχειρησιακό επίπεδο, σύμφωνα με τα πρότυπα σχεδίασης του ΝΑΤΟ, με κατάλληλη προσαρμογή στις επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ