Eurokinissi |
Αισιόδοξοι ενόψει του σημερινού τελικού εμφανίστηκαν οι τεχνικοί Ολυμπιακού και Ξάνθης, Β. Περέιρα (αριστερά) και Ρ. Λουτσέσκου (δεξιά) |
Το κλίμα στους δύο αντιπάλους λίγο πριν από την αναμέτρηση θεωρείται ιδανικό αφού ο καθένας έχει τους λόγους να γιορτάζει την παρουσία του σήμερα στο ΟΑΚΑ αλλά και να θέτει τους δικούς του στόχους.
Για τον Ολυμπιακό η ευκαιρία για ένα ακόμη νταμπλ αυξάνει το κίνητρο, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να κλείσουν τις υποχρεώσεις τους για τη φετινή σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να συμβεί όμως αυτό ο Πορτογάλος τεχνικός των πρωταθλητών ζήτησε από τους παίκτες του να εμφανιστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι, τονίζοντας ότι ασχέτως των όποιων θεωριών και προβλέψεων τα φαβορί και τα αουτσάιντερ αποδεικνύονται εντός αγωνιστικού χώρου. Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο Περέιρα άφησε εκτός αποστολής τον Ελ Αμπντελαουί που τον θεώρησε ανέτοιμο, ενώ συμπεριέλαβε τον Φουστέρ.
Από την άλλη, στην Ξάνθη στόχος είναι να κάνουν μια εμφάνιση αντάξια της επιτυχίας που σημείωσαν φέρνοντας την ομάδα έως εδώ. Αν και τα προγνωστικά θέλουν την ομάδα να έχει το ρόλο του αουτσάιντερ, η πίστη στους ακρίτες για το κάτι παραπάνω από μια καλή παρουσία (βλ. τρόπαιο) δεν κρύβεται. Ο τεχνικός της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου, χαρακτήρισε τον αγώνα «όνειρο» και «πρόκληση» για την ομάδα του δηλώνοντας την πίστη του πως θα εμφανιστεί έτοιμη για τις συνθήκες που απαιτούνται σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Οπως εξήγησε, απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός, οι δικοί του παίκτες θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους. Στα αγωνιστικά, ο Ρουμάνος κόουτς θα στερηθεί των υπηρεσιών του Παπάζογλου.