Σάββατο 23 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον Ναζίμ Χικμέτ

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που αγκαλιάζουν το Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, στις 13 και 14 Ιούνη, για τον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Την Τετάρτη 10 Ιούνη, στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τουρκικό μουσικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Κέντρου «Ναζίμ Χικμέτ», αλλά και με τη συμμετοχή νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, με μελοποιημένη ποίηση του Χικμέτ από Τούρκους συνθέτες, ανάμεσά τους και ο γνωστός κι εδώ στην Ελλάδα Ζουλφί Λιβανελί.

Η είσοδος θα γίνει με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίζεται και τις ίδιες τις μέρες του Επιστημονικού Συνεδρίου.

Στην έναρξή του, το Σάββατο 13 Ιούνη, θα παρακολουθήσουμε δραματοποιημένο απόσπασμα από το μνημειώδες κι άγνωστο έπος στο ελληνικό κοινό, «Ανθρώπινα Τοπία της Πατρίδας μου», καθότι δεν έχει μεταφραστεί εδώ στην Ελλάδα, αν και είναι ίσως το σημαντικότερο έργο του. Το συγκεκριμένο απόσπασμα αναφέρεται στην ηρωική κομσομόλα παρτιζάνα Ζόγια, που απαγχονίστηκε από τους Γερμανούς φασίστες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Θα παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου «Ναζίμ Χικμέτ» της Κωνσταντινούπολης. Θα παρακολουθηθεί από το ελληνικό κοινό με υπέρτιτλους.

Στη λήξη του Συνεδρίου, την Κυριακή 14 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί χοροθεατρική παράσταση με τίτλο «Μονάκριβή μου», βασισμένη σε γράμματα και ποιήματα του Χικμέτ από τη φυλακή, με πρωτότυπη χορογραφία και μουσική από νέους Ελληνες δημιουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ