Παρασκευή 22 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Της νοθείας το ανάγνωσμα» στο Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων

«Στρατηγείο» του εργατοπατερισμού στην περιοχή το σωματείο της βιομηχανίας «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ»

Στα κρυφά και με όργιο νοθείας, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, που πλειοψηφούν στο Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων, προχώρησαν πρόσφατα σε «εκλογές», για να αναβαπτίσουν τον εαυτό τους και τις υπηρεσίες τους στην εργοδοσία.

«Στρατηγείο» του εργοδοτικού συνδικαλισμού στην περιοχή είναι το επιχειρησιακό σωματείο του εργοστασίου της βιομηχανίας «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ», που έχει συμφωνήσει σε όλα τα αντεργατικά μέτρα (μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις κλπ), συμμετέχοντας στον εκβιασμό της εργοδοσίας ότι αν δε γίνουν δεκτά, θα κλείσει η επιχείρηση ή θα κάνει απολύσεις. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για δύο μήνες, αλλά δεν κουνήθηκε φύλλο.

Επίσης, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, πέταξαν έξω το Σωματείο Οικοδόμων. Παράλληλα, έστησαν σωματεία - σφραγίδες, με ανύπαρκτη λειτουργία και δράση, που όμως εμφανίζονται να έχουν εγγεγραμμένα και ψηφίσαντα πολλές εκατοντάδες μέλη το καθένα, σε μια πόλη των 10.000 ανθρώπων, όπως είναι τα Φάρσαλα!

Σύμφωνα με καταγγελία της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ, ανάμεσα στα σωματεία - σφραγίδες είναι και τα εξής:

  • Το «σωματείο» Εθνική Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Φαρσάλων, το οποίο στις τελευταίες εκλογές (5/11/2012) παρουσίαζε 592 μέλη, εκ των οποίων τα 502 ψήφισαν για ΔΣ και 473 για αντιπροσώπους στο ΕΚΦ, χωρίς όμως να αναγράφεται στην κατάσταση ψηφισάντων ποιοι ήταν αυτοί που δεν ψήφισαν για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο. Οι «εκλογές» κράτησαν από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα, που σημαίνει ότι ψήφιζαν 84 άτομα την ώρα, ενώ υπάρχουν γραμμένα στην κατάσταση ψηφοφορίας 8 άτομα τα οποία ξαναψήφισαν μια βδομάδα αργότερα (12-13/11/2012), στο σωματείο της «ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ».
  • Στο «σωματείο» Εργατών και Υπαλλήλων περιοχής Φαρσάλων, που κι αυτό εμφάνισε 502 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη στις «εκλογές» (27/9/2012) και στη Γενική Συνέλευση (25/9/2012), τα δύο από τα τρία μέλη που εκλέχτηκαν στην Εφορευτική Επιτροπή δεν ήταν παρόντα και δεν ψήφισαν για την εκλογή τους. Και σ' αυτό το «σωματείο» υπάρχουν 11 άτομα στην κατάσταση ψηφισάντων που ξαναψήφισαν ενάμιση μήνα μετά (12-13/11/2012) και στο σωματείο της «ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ».
  • Το «σωματείο» Πρακτικών Μηχανικών επαρχίας Φαρσάλων «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ», που παρουσίασε 129 ψηφίσαντες, από τους οποίους οι εφτά ψήφισαν ένα μήνα μετά και στις εκλογές της «ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ», ενώ στη Γενική Συνέλευση, στις 8/10/2012, δεν ήταν παρόντες οι τρεις που εκλέχτηκαν στην Εφορευτική Επιτροπή.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει: «Αυτά είναι "τα έργα και οι μέρες" των εργοδοτικών συνδικαλιστών και στα Φάρσαλα. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι της περιοχής δε φτάνει να τους έχουν σε ανυποληψία, αλλά να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση του ξεκαθαρίσματος των γραμμών των σωματείων από τέτοιους συνδικαλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ