Παρασκευή 22 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα στις 10 Ιούνη

Τοπικές δράσεις ενάντια στη φοροληστεία και τη «θηλιά» των χρεών

Σε μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους, καθόρισε την Τετάρτη 10 Ιούνη η ΠΑΣΕΒΕ και καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους των ΕΒΕ να συζητήσουν και να αποφασίσουν πολύμορφες πρωτοβουλίες τη συγκεκριμένη μέρα. Στην Αττική, κινητοποίηση θα γίνει στις 9 π.μ. στην Ομόνοια. Στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ έχει ήδη ανταποκριθεί η ΟΒΣΑ. Παράλληλα, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί και στα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη.

Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα: Κατάργηση του ν. 4110/2013. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ. 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%. Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους και 50% για όσους έκλεισαν. Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Επίσης, πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και Δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Επαναφορά 13ης, 14ης σύνταξης. Να επιστραφούν εδώ και τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά. Αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Δωρεάν Υγεία - Περίθαλψη για όλους.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ, ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας, η Ενωση Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων και Βιοτεχνών Ν. Ηρακλείου, η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Ν. Ιωνίας και η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Μεταμόρφωσης καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ Ν. Ηρακλείου, στις 10 Ιούνη.

Στη Θεσσαλονίκη, με μια δυναμική κινητοποίηση, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ αποκάλυψαν το ρόλο της φιέστας που στήθηκε την περασμένη βδομάδα, με επίσημο προσκεκλημένο τον πρόεδρο του ΟΑΕΕ Τάσου Πετρόπουλου, με διοργανωτές τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των Ομοσπονδιών των ΕΒΕ στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.

Με σύνθημα «ο κόπος μας δε γίνεται των τραπεζών η λεία, κάτω τα χέρια από τα ταμεία», οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ κάλεσαν τους συναδέλφους τους στην κινητοποίηση που διοργανώνουν στις 10 Ιούνη, στις 8.30 π.μ., στο ΚΕΑΟ, για το Φορολογικό και τα χρέη. Τέλος, κινητοποίηση στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΕ στο Βόλο οργάνωσε, το πρωί της περασμένης Τρίτης, η Γραμματεία Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ