Παρασκευή 22 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία χτες στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες»

Μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στις μονάδες της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Αιτωλοακαρνανίας, σημείωσε η χτεσινή απεργία στον όμιλο των «Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών». Την απεργία κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, καλώντας τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν οργανωμένα τα δεδουλευμένα και συνολικά τα δικαιώματά τους.

Πολλοί από τους εργαζόμενους στον όμιλο είναι απλήρωτοι για μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και μια εβδομάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, με κύριο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων. Στις μονάδες της Φθιώτιδας, μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες, οι εργαζόμενοι πληρώνονται κάθε μήνα για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει πως βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρηματικά παιχνίδια μεταξύ των εργοδοτών. Από τη μία, «η εργοδοσία συγχωνεύεται με άλλες εταιρείες, άλλες τις απορροφά, ενώ έχει ιδρύσει και άλλες εταιρείες ιδίων συμφερόντων», από την άλλη, κυκλοφορούν σενάρια «όπως η εξαγορά των "Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών" από άλλη μεγάλη ανταγωνίστρια εταιρεία του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ