Πέμπτη 30 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μαθαίνουμε την αλήθεια, παλεύουμε γι' αυτήν!

Πλούσια δράση της ΚΝΕ μπροστά στην 9η Μάη

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα οργανώνουν πλατύ άνοιγμα για να φτάσει σε χιλιάδες νέους η αλήθεια για την 9η Μάη, την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ στο τσάκισμα του φασισμού, τους ηρωικούς αγώνες που έδωσε ο λαός μας με μπροστάρη το ΚΚΕ στη χώρα μας, γιατί αυτός ο τιτάνιος αγώνας προσφέρει πολύτιμα συμπεράσματα για το σημερινό αγώνα.

Οπλο στο άνοιγμα των Οργανώσεων της ΚΝΕ είναι ο «Οδηγητής», που κυκλοφορεί με αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Ακόμα, η ΚΝΕ θα κυκλοφορήσει ειδική ανακοίνωση για τους μαθητές, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει site αφιερωμένο στην 9η Μάη.

Επιπλέον, τα μέλη της ΚΝΕ πρωτοστατούν ώστε και μέσα στα σχολεία οι μαθητές να γνωρίσουν την πραγματική ιστορία, να τιμήσουν όσους έπεσαν στη μάχη ενάντια στο φασισμό. Σε δεκάδες σχολεία διοργανώνονται αντιφασιστικές συναυλίες, εκδηλώσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αντιφασιστικά αφιερώματα με φωτογραφίες, προβολή ταινιών κ.ά. Για παράδειγμα, με πρωτοβουλία του 15μελούς του Ζάννειου Σχολείου στον Πειραιά, στις 7 Μάη θα πραγματοποιηθεί συναυλία. Στη Σιβιτανίδειο με πρωτοβουλία του 15μελούς του 2ου ΕΠΑΛ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση στις 8 Μάη.

Η δραστηριότητα της ΟΠ Αττικής

Στις γειτονιές της Αττικής οργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις, συζητήσεις, ιστορικοί περίπατοι, ενώ στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ οι Οργανώσεις της ΚΝΕ ετοιμάζουν εκθέσεις φωτογραφικού υλικού, προβολές βίντεο.

Η δραστηριότητα της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ θα κορυφωθεί στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 9 Μάη, στις 20.00, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παράλληλα, Τομεακές Οργανώσεις της ΟΠ Αττικής προγραμματίζουν οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις στις μεγάλες εκθέσεις που διοργανώνει το ΚΚΕ στα δημαρχεία Χαϊδαρίου και Καισαριανής.

Ενδεικτικά, για τις 3 Μάη οργανώνονται οι εξής εκδηλώσεις:

- Οι ΟΒ Αργυρούπολης και Γλυφάδας πραγματοποιούν ιστορικό περίπατο στην περιοχή «μπαρουταποθήκης» στη Βούλα.

- Οι μαθητικές ΟΒ Μπραχαμίου και Αλίμου πραγματοποιούν επίσκεψη στο Μουσείο Μακρονήσου.

- Οι μαθητικές ΟΒ Καλλιθέας πραγματοποιούν εκδήλωση για τη μάχη της Καλλιθέας στο «κάστρο» της οδού Μπιζανίου.

- Οι ΟΒ Θριασίου συμμετέχουν στο 2ο ιστορικό περίπατο που διοργανώνει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στα κατατόπια που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα χρόνια της ΕΑΜικής Αντίστασης.

- Η ΤΟ Κέντρου πραγματοποιεί ιστορικό περίπατο στα Πετράλωνα, στην περιοχή των Σφαγείων.

- Οι ΟΒ Δάφνης και Υμηττού πραγματοποιούν επίσκεψη στο «κάστρο» του Υμηττού.

- Η ΤΟ του Βόρειου Τομέα πραγματοποιεί ιστορικό περίπατο στη Ν. Φιλαδέλφεια, με αφετηρία το Πνευματικό Κέντρο.

- Οι ΟΒ Ρέντη και Νίκαιας πραγματοποιούν ιστορικό περίπατο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ που έγινε η μάχη της περιστρεφόμενης πλάκας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ