Σάββατο 14 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι δεκάδες εργαζόμενοι στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Απλήρωτοι είναι δεκάδες εργαζόμενοι στο δήμο Αγίας Βαρβάρας. Οι 65 συμβασιούχοι εργαζόμενοι των προγραμμάτων ΚΗΦΗ και Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και της Δημοτικής Επιχείρησης, παραμένουν απλήρωτοι για 3,5 μήνες. Την Πέμπτη και την Παρασκευή προχώρησαν σε στάσεις εργασίας, ενώ τις επόμενες μέρες θα συζητήσουν για να αποφασίσουν τα βήματά τους για τη συνέχεια.

Τη συμπαράστασή του στους απλήρωτους εργαζόμενους στο δήμο Αγίας Βαρβάρας εκφράζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Οσον αφορά τους ισχυρισμούς της διοίκησης του δήμου ότι αδυνατεί να καταβάλει τη μισθοδοσία τους επειδή δεν έχει λάβει από την κυβέρνηση τις ανάλογες επιχορηγήσεις, το Συνδικάτο σχολιάζει: «Και αντί να συμπαρασταθεί στους αγώνες των εργαζομένων, απαιτώντας την πλήρη κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, τους εκφοβίζει και τους εκβιάζει διότι αγωνίζονται για το αυτονόητο. Αυτήν την κοινωνία ονειρεύονται οι δήμαρχοι που έχουν ως μονόδρομο την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την πολιτική δηλαδή που στο επίκεντρό της δεν έχει τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους αλλά το πώς θα καταπατήσουν, θα τσαλαπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που χρόνια τώρα ορέγονται τις συγκεκριμένες δομές». Το Συνδικάτο προσθέτει πως ευθύνες έχει και η πλειοψηφία του σωματείου των εργαζομένων στο δήμο, «που ακόμα και σήμερα ξεχωρίζει τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους». Καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, «να μη δεχτούν το διαχωρισμό των εργαζομένων, να στηρίξουν τον αγώνα των συναδέλφων και να απαιτήσουν όλοι μαζί την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, την κατάργηση όλων των ειδών ελαστικής εργασίας και την ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Στην «Παιδική Στέγη»

Το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Η Παιδική Στέγη» για το γεγονός ότι εξακολουθεί να μην καταβάλλει έγκαιρα τη μισθοδοσία, να οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές τριών μηνών και να μειώνει αυθαίρετα τους μισθούς των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι είχαν κινητοποιηθεί για τα παραπάνω προβλήματα και το Γενάρη. Πλέον αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις καθημερινές τους ανάγκες και ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, με την εργοδοσία να απειλεί πως θα κλείσει το ίδρυμα αν προχωρήσουν σε κινητοποίηση. Το σωματείο καλεί το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος και τη μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζόμενων: «Αμεση εξόφληση των δεδουλευμένων 3 μηνών γιατί οι ανάγκες των εργαζόμενων δεν ικανοποιούνται με δηλώσεις συμπαράστασης, συμπάθειας, καλών προθέσεων από το υπουργείο Εργασίας, γνωρίζοντας πλέον από την εμπειρία τους ότι ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις», καταλήγει.

Στο Περιστέρι

Λύση στα προβλήματα της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας, έθεσε η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στο δήμο Περιστερίου, στην αντιδήμαρχο, χωρίς ωστόσο να πάρει συγκεκριμένες θετικές απαντήσεις. Η Σωματειακή Επιτροπή υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητο να καλυφθούν τα κενά στις πάγιες θέσεις με μόνιμο προσωπικό, για να αντιμετωπιστεί η εντατικοποίηση που οδηγεί στο «ξεζούμισμα» των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ