Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα από το χιονιά στην Αττική

Το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας χτες το πρωί
Το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας χτες το πρωί
Προβλήματα προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Αττικής η ξαφνική χιονόπτωση το βράδυ της Τετάρτης και χτες τα ξημερώματα. Η ισχυρή χιονόπτωση εκδηλώθηκε στα βόρεια προάστια, κυρίως στην Πεντέλη, στην Παλλήνη, στο Χολαργό, στο Μαρούσι, στον Αγιο Στέφανο, στην Κηφισιά και τη Φιλοθέη, ενώ χιόνι έπεσε ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστά έμειναν όλα τα σχολεία στους δήμους Παλλήνης και Πεντέλης. Η χιονόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα στους δρόμους. Κλειστή ήταν για αρκετό χρονικό διάστημα η περιφερειακή οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου έως τη διασταύρωση Αγ. Πέτρου.

Συνθήκες παγετού σημειώθηκαν στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Στους δύο βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 48% και αραιή συννεφιά ήταν η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες. Στους -5 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία στην Εδεσσα, στον Πολύγυρο, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

Από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, στο νομό Χαλκιδικής, αναγκαίες ήταν οι αντιολισθητικές αλυσίδες, στις παλιές εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (Ταξιάρχης - Αρναία, μέσω Χολομώντα), Θεσσαλονίκης - Ταξιάρχη, από Παλαιόκαστρο έως Ταξιάρχη και στις επαρχιακές οδούς, Πολύγυρου - Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά) και Νεοχωρίου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, όπως, επίσης, στους δρόμους, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ό έως το 25ο χλμ. και μέσω Αρνισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ.

Στην Καστοριά, λόγω των χιονοπτώσεων, κλειστή ήταν η επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 28ο έως το 35ο χλμ., ενώ στον ίδιο δρόμο, από το 18ο έως το 28ο χλμ., τα οχήματα χρειάζονταν αλυσίδες. Συνθήκες παγετού επικράτησαν κατά τις πρωινές ώρες, σε αρκετά τμήματα του οδικού δικτύου της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Στην περιοχή της Ημαθίας, αλυσίδες χρειάστηκαν τα οχήματα, που κινήθηκαν στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κοζάνης, από το 81ο έως το 98ο χλμ. (μέσω Καστανιάς) και στις επαρχιακές οδούς, Βέροιας - χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, από το 4ο χλμ. και Νάουσας - χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, από το 7ο έως το 17ο χλμ. Αλυσίδες ήταν απαραίτητες στο δρόμο που συνδέει την Καστανερή με τα Λιβάδια, στο Κιλκίς.

Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός και θυελλώδεις άνεμοι επικράτησαν στην ανατολική Κρήτη και πολλά χωριά ήταν χιονισμένα, ενώ χιόνισε ακόμη και στην παραλία της Ιεράπετρας στο Λασίθι. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονταν τα αυτοκίνητα, που κινούνταν στο δρόμο προς την Αγία Βαρβάρα. Νωρίτερα, είχε κλείσει ο δρόμος από το Αστρίτσι έως το Αλάγνι.

Εκχιονιστικά μηχανήματα καθάριζαν τους δρόμους προς Μεσαρά, Αγιο Μύρωνα, Ασίτες, στην περιοχή της Βιάνου, αλλά και σε όποια άλλη περιοχή παρουσιάστηκε πρόβλημα. Στο Οροπέδιο Λασιθίου η θερμοκρασία έπεσε στους -10 βαθμούς. Στα λευκά ντύθηκαν αρκετές περιοχές στη Σητεία και την Ιεράπετρα.

Λόγω της κακοκαιρίας, της χιονόπτωσης και του παγετού, κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στα χωριά Ανω και Κάτω Ασίτες, Σταυράκια, Αγιος Μύρωνας, Βενεράτο, Κυπαρίσσι, Καρκαδιώτισσα και Δαφνές του δήμου Ηρακλείου. Κλειστά έμειναν τα σχολεία και στο δήμο Βιάννου, αλλά και στο οροπέδιο της Ζήρου, Χανδρά, Αρμένων, Σφάκας Τουρλωτής, Καλαμαύκας και Μαλλών στο νομό Λασιθίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βυθίστηκε στο χιόνι μεγάλο μέρος της χώρας(2014-12-31 00:00:00.0)
Προβλήματα από την κακοκαιρία(2011-02-04 00:00:00.0)
Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα(2008-01-03 00:00:00.0)
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία(2006-01-24 00:00:00.0)
"Ασπρισε" σχεδόν όλη η χώρα(1996-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ