Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο της Αττικής προκάλεσε και χτες η συνεχιζόμενη κακοκαιρία. Στην παλιά εθνική οδό Αθήνας - Θήβας, η κυκλοφορία διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 12ο-26ο χιλιόμετρο, ενώ μέχρι το 32ο χλμ. σημειώθηκε διακοπή της κυκλοφορίας λόγω της χιονόπτωσης. Διακοπή σημειώθηκε στο δρόμο Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων, αλλά και στο δρόμο της Πάρνηθας μετά το τελεφερίκ. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξαγόταν η συγκοινωνία στον περιφερειακό δρόμο Πεντέλης - Ν. Μάκρης, από τη θέση Καραούλι και μετά, καθώς και στο δρόμο Φυλής - Δερβενοχωρίων, από τη μονή Κλειστών και πάνω.

Με ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν δυο στρατιώτες που υπηρετούν σε φυλάκιο στο ραντάρ της Πεντέλης. Η μεταφορά τους κρίθηκε αναγκαία, αφού είχαν εγκλωβιστεί λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης.

Παράλληλα, ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής νύχτας νησιά του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες και καταστήματα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν χθες, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οχτώ νησιά των Κυκλάδων και συγκεκριμένα η Ανδρος, η Σύρος, η Τήνος, η Μύκονος, η Πάρος, η Νάξος, η Σίφνος και η Σέριφος.

Και σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, επικράτησε κακοκαιρία με χιονόπτωση όλη τη μέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στους δρόμους. Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ορεινά της Μακεδονίας και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Γρεβενών, Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Πιερίας, Ημαθίας και Β. Χαλκιδικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ