Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΘΗΝΑ 2004»
Αλλαξε κι έβαλε τα ρούχα της αλλιώς...

Με τη φράση «κάθε ευρώ είναι πολύτιμο, ούτε ένα ευρώ χαμένο», η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», Γ. Αγγελοπούλου, ανακοίνωσε χτες ορισμένες αλλαγές στην ηγεσία της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, κατά τη διάρκεια τακτικής συνάντησης των γενικών διευθυντών της εταιρίας. Και όταν η ίδια έχει εγκρίνει (αν όχι αποφασίσει) την προκήρυξη διαγωνισμού, που αφορά στη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι οποίες θα κοστίσουν 2,7 εκατ. ευρώ - περίπου 1 δισ. δρχ. - τότε μάλλον η συγκεκριμένη φράση αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό για τους εργαζόμενους.

Απ' ό,τι φαίνεται η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», που - όπως λένε οι πληροφορίες - έως τώρα ήταν ιδιαίτερα «γενναιόδωρη» σε μια σειρά επιλογών που έχουν κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια, με την παραπάνω φράση «φωτογράφισε» και τους λόγους που προκάλεσαν αυτές τις αλλαγές. Μάλλον λοιπόν μέχρι τώρα έχουν χαθεί πάρα πολλά ...ευρώ και τώρα πρέπει να μπει ένα «φρένο».

Οι αποφάσεις της Γ. Αγγελοπούλου αφορούν στην αναδιανομή ρόλων σε επίπεδο ηγεσίας και στην αναδιάρθρωση του οργανογράμματος της εταιρίας. Ο τρόπος με τον οποίο θα ελέγχεται πλέον η λειτουργία της εταιρίας από την ηγετική ομάδα χωρίζεται σε δύο μέρη: Το οικονομικό και αυτό των επιχειρήσεων αγώνων. Το οικονομικό μέρος θα ελέγχεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Αθήνα 2004», Γ. Σπανουδάκη (μέχρι πρότινος ελεγχόταν από τον εντεταλμένο σύμβουλο Μ. Σίμιτσεκ). Το κομμάτι «Επιχειρήσεις Αγώνων» (αφορά σε οτιδήποτε σχετίζεται με το πρακτικό μέρος των αγώνων) θα ελέγχεται από τον Μ. Σίμιτσεκ, ο οποίος θα πλαισιώνεται από μια 9μελή ομάδα με την ονομασία «Συμβούλιο Διοίκησης Αγώνων».

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός της «Αθήνα 2004» μπορεί να εμφανίζεται ισοσκελισμένος, παρ' όλα αυτά οι τάσεις είναι αυξητικές για τις δαπάνες και πτωτικές για τα έσοδα. Οπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, σε περίπτωση που τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα το υπόλοιπο θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τους Ελληνες εργαζόμενους. Επίσης, το 14% των εσόδων της εταιρίας προέρχεται από κρατικούς πόρους, δηλαδή από την τσέπη των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org