Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΑΜΟΥ
Παρεμβάσεις υπέρ των λαϊκών αναγκών

Με την καταλυτική συμβολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου αποφάσισε ομόφωνα να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους, για να πραγματοποιηθεί μελέτη στατικής επάρκειας και αντισεισμικής κάλυψης του κτιρίου των 1ου και 2ου Γυμνασίων της πόλης, το οποίο παρουσιάζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και εγκυμονεί κινδύνους για μαθητές και καθηγητές.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» χαιρετίζει την κινητοποίηση και την επιμονή των Συλλόγων Γονέων και των καθηγητών των δύο Σχολείων για την επίλυση ενός προβλήματος που έχει εντοπιστεί εδώ και μια δεκαετία. «Τους διαβεβαιώνουμε, όπως και όλους τους εργαζόμενους, ότι θα είμαστε όπως πάντα στο πλευρό τους και θα διεκδικούμε μαζί την κάλυψη των πραγματικών λαϊκών αναγκών», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε τον απολογισμό - ισολογισμό οικονομικού έτους 2013, ο οποίος εκτός των άλλων παρουσιάζει σοβαρές αταξίες που χρονίζουν, με συνέπεια οι ορκωτοί λογιστές να δηλώνουν αδυναμία διατύπωσης γνώμης. Προβλήματα που, όπως σημείωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής συσπείρωσης», έχουν τις αιτίες τους στον αντιλαϊκό χαρακτήρα των προϋπολογισμών, στην οικονομική ασφυξία που έχει επιβληθεί στους δήμους και στη στήριξη - διαχείριση αυτής της πολιτικής από τα κόμματα και τις παρατάξεις που διοικούν επί χρόνια το Δήμο.

Σε συζήτηση που ακολούθησε, σχετικά με την ανακύκλωση, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κ. Τζίχας, τόνισε ότι «η διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου, ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία και οικονομία, μπορεί να εξασφαλιστεί». Ανέφερε, επίσης, παραδείγματα πλημμελούς εκτέλεσης συμβάσεων από τις ιδιωτικές εταιρείες ανακύκλωσης, οι οποίες - όπως τόνισε - απαιτούν με βάση τη νομοθεσία υποδομές ακριβοπληρωμένες από τους δημότες, για να επιχειρήσουν, αν και όποτε τις συμφέρει, δηλαδή μόνο όταν εξασφαλίζουν τα κέρδη που προσδοκούν.

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων Λέκκας και Βουρλιωτών, καθώς και την συγχώνευση των 1ου και 2ου Νηπιαγωγείων Σάμου, που εισηγείται προς το υπουργείο Παιδείας η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, υπερψήφισε την πρόταση δημοτικού συμβούλου για επαναφορά των σχολείων που υποβαθμίστηκαν το 2014. Στην τοποθέτησή του, ο Κ. Τζίχας κάλεσε τους γονείς, τους δασκάλους, όλο το λαό να διεκδικήσουν δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα σε όλες τις βαθμίδες χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ