Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Να ενταχθεί το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στις κρατικές δομές

«Οι διάφοροι μηχανισμοί και δίκτυα που στήνονται στο όνομα της καταπολέμησης της φτώχειας, δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση υλοποίησης κανενός προγράμματος». Τα παραπάνω τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε προχτές με τη συμμετοχή των δημάρχων της Αχαΐας. Επιπλέον, ο Κ. Πελετίδης, σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να πάρει άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται, ώστε το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας να περάσει στην αποκλειστική ευθύνη των κρατικών κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.

Συνολικότερα, στη σύσκεψη σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος «Επισιτιστική βασική υλική συνδρομή προς απόρους 2015 - 2020», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας, οι δήμαρχοι Πατρέων, Αιγίου, Καλαβρύτων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση πως οι μέρες φτώχειας και στέρησης δε θα τελειώσουν σύντομα στη χώρα μας και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, πώς θα αντιμετωπιστεί μια τόσο δύσκολη κατάσταση, μόνο με τέτοιου είδους προγράμματα.

Παράλληλα, συμφώνησαν πως είναι ανάγκη η από κοινού διεκδίκηση από τη σημερινή κυβέρνηση νέου προσανατολισμού των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, για να στηριχθούν και να διευρυνθούν οι δημόσιες κοινωνικές δομές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ