Κυριακή 18 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Η αγωνία του λαού...

Πρέπει να είναι αγωνία του λαού πώς και ποιοι θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά τις εκλογές στις 25 Γενάρη 2015; Ποιοι θα συνεργαστούν με ποιους, αν η κυβέρνηση θα είναι προϊόν αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, πόσο σταθερή θα είναι η επόμενη κυβέρνηση;

Για να απαντηθεί το ερώτημα θα πρέπει πρώτα να απαντηθεί τι θα είναι ΕΔΩ ακλόνητο την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ανεξάρτητα αν προκύψει κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ ή αν προκύψει κυβέρνηση με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο, την επόμενη μέρα ο λαός μας, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται αντιμέτωποι:

- Με τα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, την εποπτεία, τη δημοσιονομική πειθαρχία, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Το πολύ - πολύ όλα αυτά να μην τα λένε μνημόνιο αλλά να τα έχουν βαφτίσει νέο πρόγραμμα, νέα συμφωνία μετά από διαπραγμάτευση.

- Με το σύνολο του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου, που δε θα πειραχτεί τρίχα του. Το πολύ - πολύ αυτές οι οικογένειες που ζουν με κάτω από 800 ευρώ το μήνα να πάρουν λίγα ψίχουλα (είτε με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα της ΝΔ είτε με τα κουπόνια σίτισης του ΣΥΡΙΖΑ), που, βεβαίως, θα εξανεμιστούν αμέσως.

- Με νέα προνόμια στην εργοδοσία, το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, νέες φοροαπαλλαγές, νέες δεσμεύσεις για στήριξη της κερδοφορίας τους, που πάντα πλήρωνε και θα πληρώνει ο λαός.

- Με τη συνέχιση της φορολογικής αφαίμαξης των εργαζομένων μέσω των έμμεσων φόρων σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και νέες φορολογικές ασυλίες για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

- Με τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, δεσμεύσεις που αφορούν τόσο τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όσο και την επιβάρυνση των κρατικών προϋπολογισμών με στρατιωτικές δαπάνες. Το πολύ - πολύ να ξαναδούμε ορισμένους «αστερίσκους», όπως παλιότερα.

- Με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και δημοσιονομική πειθαρχία που σημαίνει συνέχιση της λιτότητας όσον αφορά τις δαπάνες για Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Υγεία, ασφάλιση. Το πολύ - πολύ να ανθίσει ο «εθελοντισμός» και η φιλανθρωπία.

- Με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απελευθερώσεις αγορών που μπορεί να μετανομαστούν σε «στρατηγικές συμφωνίες επενδυσεων». Το πολύ-πολύ να αναθεωρηθούν ορισμένες συμβάσεις και να ξαναμοιραστεί η πίτα.

- Με το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς της εξουσίας των μονοπωλίων, που μπορεί να μεταμφιέζεται, να ανανεώνεται, να εκσυγχρονίζεται, να εναλλάσσεται αλλά παραμένει σταθερή η προσήλωσή του στο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, σε «παλιούς ολιγάρχες» αλλά και σε νέα τζάκια που έχουν πάρει σειρά και ζητούν την αναβάθμισή τους.

Ολα αυτά, λοιπόν, θα είναι ΕΔΩ, αυτό προκύπτει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, από τα προγράμματά τους, που, όσο περνάνε οι μέρες, όλο και περισσότερο μοιάζουν σα δύο σταγόνες νερό, όλο και περισσότερο γίνεται φανερή η στρατηγική τους σύμπλευση, που προσπαθούν να κρύψουν με πυροτεχνήματα και ψεύτικες αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις.

Ο λαός, λοιπόν, δεν πρέπει να αγωνιά το ποιος θα πάρει τη σκυτάλη στη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής κατεύθυνσης, έστω και από τον παράδρομο, στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που στηρίζει - δεσμεύεται στην εργοδοσία, το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, δηλαδή στους πραγματικούς αντίπαλους των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ο λαός, αντίθετα, θα πρέπει να αγωνιά για το πόσο δυνατό, πόσο ενισχυμένο θα είναι το ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών. Γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που παίρνει θέση μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι σε αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο, που δε δεσμεύεται στο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, δεν έχει καμία συναλλαγή μαζί τους, έχει λυμένα τα χέρια του για να συνεχίσει να δίνει τις δυνάμεις του στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, για την ανάκτηση των απωλειών, το ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου. Που θα σταθεί απέναντι σε όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, χωρίς ανοχές και περιόδους χάριτος. Που δε θα προδώσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Που θα ματώνει καθημερινά για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις να ανοίξει ο δρόμος, ώστε ο λαός να πάρει στα χέρια του την εξουσία, να πάρει στα χέρια του το πλούτο που παράγεται, να ορίσει ο ίδιος την τύχη του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ