Κυριακή 18 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Ο λαός έχει ανάγκη ένα ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα

Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται αν ο λαός θα δώσει «λευκή επιταγή» σε μια ακόμα κυβέρνηση που θα ασκήσει διαχείριση σε βάρος των συμφερόντων του, ή αν και με την ψήφο του θα βάλει εμπόδια στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Αν θα αποφασίσει να σώσει ο ίδιος τον εαυτό του, κλείνοντας τα αυτιά στους παλιούς και νέους «σωτήρες», που τον χτυπάνε φιλικά στην πλάτη και του λένε πονηρά «μη νοιάζεσαι, δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα, φθάνει να μας ψηφίσεις και θα σε σώσουμε εμείς».

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές σημαίνει συμβολή στην ανάδειξη του λαού σε μαχητική αντιπολίτευση, όχι μόνο για να βάλει εμπόδια στην υλοποίηση αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και για να περάσει στην αντεπίθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί λύση απέναντι στην πολιτική που υπηρέτησε και υπηρετεί με συνέπεια η ΝΔ, τα άλλα κόμματα που διαφημίζουν τη διαθεσιμότητά τους να γίνουν κυβερνητικοί εταίροι του ενός ή του άλλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταμφιέζει σε αγωνιστές πολλούς από τους πρωταγωνιστές των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση έχει αναποδογυρίσει τις θέσεις του δεκάδες φορές, χορεύοντας στο χαβά που του βαρούν τα μονοπώλια και τα όργανά τους, η ΕΕ, το ΔΝΤ και άλλοι. Αυτοί που τάχα θα έσκιζαν τα μνημόνια, σήμερα δηλώνουν υπέρμαχοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Θεωρούν άπιαστο όνειρο ακόμα και τους όρους διαβίωσης του λαού το 2009 και μιλάνε πια για την «καμένη γη» που θα παραλάβουν και πόσο δύσκολο θα είναι το έργο τους αν κυβερνήσουν.

Για να συγκαλύψουν το ρόλο τους, λένε ότι το ΚΚΕ προβάλλει μαξιμαλιστικά ή και ουτοπικά αιτήματα. Ο λαός πρέπει να σκεφτεί: Είναι μαξιμαλιστικό αίτημα η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, η δωρεάν Παιδεία, η δωρεάν Υγεία και Πρόνοια; Είναι μαξιμαλιστικό αίτημα να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους ανέργους, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τους αγρότες και τους μικρούς επιχειρηματίες που έχουν γονατίσει από την κρίση και την πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια;

Το αίτημα για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού δεν χωράει στην πολιτική που στηρίζει το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανεξάρτητα αν το κάνει με «κούρεμα» του χρέους, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του, όπως ζητάει η ΝΔ. Και οι δύο υπόσχονται να συνεχίσουν τα μέτρα που στην Ελλάδα και στην ΕΕ θωρακίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων, μεγαλώνουν τη σχετική και απόλυτη φτώχεια του λαού.

Να γιατί χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα. Για να τους αποκαλύπτει και να τους δυσκολεύει στη Βουλή, αλλά πάνω από όλα για να δυναμώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Στις θέσεις του ΚΚΕ, στις προτάσεις του, ο εργάτης, ο άνεργος, ο υπάλληλος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης, θα δει γραμμένα με μεγάλα γράμματα τα δικά του δικαιώματα. Αυτά που του πήραν πίσω στο όνομα της κρίσης, αλλά κι αυτά που πρέπει να διεκδικήσει.

Το ΚΚΕ χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες πρωταγωνιστεί στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών. Αγωνίζεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη. Παλεύει για το επίδομα ανεργίας χωρίς να συμβιβάζεται με την ανεργία. Παλεύει για να μπορεί ο άνεργος να ταΐσει την οικογένειά του χωρίς να συμβιβάζεται με τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Το ΚΚΕ είναι εγγύηση και για το σήμερα και για το αύριο, γιατί δεν τα διπλώνει στις δυσκολίες.

Ακόμα και με 4,5% που πήρε στις εκλογές του 2012, το ΚΚΕ διέθεσε όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση και την κινητοποίηση του λαού. Το δυνάμωμα του ΚΚΕ στις εκλογές θα δώσει «αέρα» στη μάχη που δίνουν οι κομμουνιστές στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς, στις γειτονιές ώστε η δίκαιη οργή και αγανάκτηση να γίνει ανυπότακτος αγώνας και ο λαός να πλημμυρίσει τους δρόμους. Να οργανωθεί πιο αποτελεσματικά και νικηφόρα η διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης και προστασίας του λαού. Να αναδειχτεί η δύναμη της λαϊκής συμμαχίας και της αντιμονοπωλιακής - αντικαπιταλιστικής πάλης, που στοχεύει στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, για τη λαϊκή ευημερία.


Χ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ