Κυριακή 11 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Δοκιμασμένοι αγωνιστές, μπροστάρηδες στην πάλη του λαού

Σε εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ την Πέμπτη 8/1 παρουσιάστηκαν από τον Δ. Κουτσούμπα οι υποψήφιοι του Κόμματος σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες

Παρουσία πλήθους κόσμου, μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, γυναικών και νέων, εκπροσώπων φορέων, εργατών του χεριού και του πνεύματος, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Τιτάνια» παρουσιάστηκαν την Πέμπτη από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, τα ψηφοδέλτια του Κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης του Γενάρη.

Τονίζοντας ότι με δυνατό ΚΚΕ και απόφαση συμμετοχής στο κίνημα, στους αγώνες, μπορεί ο ίδιος ο λαός να γίνει ο ρυθμιστής των εξελίξεων που αφορούν τη ζωή του και να πάψει να εκχωρεί στους αντιπάλους του αυτό το δικαίωμα, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε τα εξής σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση:

«Αυτές τις θέσεις του ΚΚΕ μπορούν να εκφράσουν και να φέρουν κοντά στο λαό, να τις κάνουν πράξη και στη Βουλή, με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Στα ψηφοδέλτια, που σας παρουσιάζουμε σήμερα, βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, κοντά στο λαό, στη νεολαία, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης.

Ανάμεσά τους βρίσκονται μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες συνεργαζόμενοι μαζί του, με τις ιδιαίτερες απόψεις τους, αποφασισμένοι όμως να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, στις ερχόμενες μάχες για το καλό του λαού μας.


Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.

Εργάτες στα εργοστάσια, υπάλληλοι σε μαγαζιά, στο Δημόσιο, επαγγελματίες, αγρότες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίου, ένστολοι.

Αγωνιστές που πριν από μερικά χρόνια μπορεί να βρίσκονταν σε άλλα κόμματα ή ήταν ανένταχτοι.

Ανάμεσά τους είναι εργαζόμενοι συνδικαλιστές από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πρόεδροι μεγάλων Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα, πρόεδροι κλαδικών Συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων, στελέχη του ΠΑΜΕ.

Επίσης, στο ψηφοδέλτιο βρίσκονται αρκετοί από τον αγροτικό χώρο, εκλεγμένοι σε Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, από την ΠΑΣΥ.

Ακόμα: Επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι, πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων, άλλων Σωματείων, στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ.

Πολλές γυναίκες από γυναικείους Συλλόγους, την ΟΓΕ, άλλους φορείς του κινήματος.

Στα ψηφοδέλτια βρίσκονται νέοι και νέες της ΚΝΕ και των νεολαιίστικων αγώνων, του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

Τα ψηφοδέλτιά μας τιμούν με την παρουσία τους πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, καθηγητές από την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επίσης, επιστήμονες από διάφορους άλλους κλάδους, από το χώρο της Υγείας, της Δικαιοσύνης, των τεχνικών επιμελητηρίων, από το χώρο της δημοσιογραφίας.

Μαζί μας, δίνουν τη μάχη φίλοι και φίλες από το χώρο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Τέλος, τιμούν το ψηφοδέλτιο απόστρατοι από τις Ενοπλες Δυνάμεις, όσο και από τα Σώματα Ασφαλείας.

Στοιχεία για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων

Υπάρχει μεγάλη ανανέωση στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά δίνουν τη μάχη ως υποψήφιοι του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές το 43% των υποψηφίων.

Οι γυναίκες υποψήφιες στα ψηφοδέλτιά μας ανέρχονται στο 35% του συνόλου.

Από άποψη φυσικής ηλικίας:

  • Από 25 έως 39 χρόνων είναι το 34,3%
  • Από 40 έως 49 χρόνων είναι το 18,3%
  • Από 50 έως 59 χρόνων είναι το 34,8% και
  • Από 60 έως 69 χρόνων είναι το 12,4%.

Με τη συμβολή όλων μπορούμε να φέρουμε το αισιόδοξο, ανατρεπτικό, ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα.

Ψηφίζοντας, ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού, ακριβώς γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού.

Την επόμενη μέρα μπορούμε να έχουμε ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, για το λαό. Δύναμη σίγουρης, δυναμικής λαϊκής αντιπολίτευσης παντού και στη Βουλή, δύναμη πάλης και συμμαχίας για την ανατροπή!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ