Σάββατο 22 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΑΣ ΓΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Ολοήμερη πανεξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά

Με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Γιάννη Μανουσογιαννάκη, στελέχη από το μαζικό κίνημα «όργωσαν» χτες το πρώτο λιμάνι

Από τη χτεσινή πανεξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά
Από τη χτεσινή πανεξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά
Από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, από τη μια άκρη του έως την άλλη, βρισκόταν υπό την πολιορκία των δυνάμεων των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) Πειραιά και των δημοτικών κινήσεων.

Με ντουντούκες, την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ακτοπλοΐα, τα φυλλάδια της ΝΑΣ, οι δυνάμεις των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Γιάννη Μανουσογιαννάκη, πλαισιωμένες με στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, τον ευρωβουλευτή του Κόμματος και ναυτεργάτη Γιώργο Τούσσα, αλλά και στελέχη του ΠΑΜΕ, εξαπέλυσαν «έφοδο» ενημέρωσης του επιβατικού κοινού, για να δαχτυλοδείξουν τον ένοχο για τη δραματική εικόνα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Ξεκίνησαν στις 6.30 το πρωί από τα πλοία «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ» και «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ». Εξαπλώθηκαν σε όλο το λιμάνι, από την Ακτή Μιαούλη μέχρι τη Δραπετσώνα, «πιάνοντας» κάθε σημείο όπου είχαν προγραμματιστεί αφιξο-αναχωρήσεις πλοίων.

Δεν υπήρξε επιβάτης από τους χιλιάδες που όλη τη μέρα χτες πηγαινοέρχονταν στο λιμάνι, που να μη γίνει δέκτης της καταγγελίας της αντιλαϊκής πολιτικής των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει γνώμονα την αύξηση του εφοπλιστικού κέρδους. Δεν υπήρξε επιβάτης, που να μην ακούσει ότι ταξιδεύουν με καράβια που τα πληρώματά τους είναι επιστρατευμένα από τη ΝΔ, όπως ήταν και το καλοκαίρι του 2002 από το ΠΑΣΟΚ. Που να μη δεχτεί το κάλεσμα για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, για την ανάπτυξη ισχυρού μαζικού κινήματος, που θα διεκδικεί ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες φτηνές, απρόσκοπτες, σύγχρονες και ασφαλείς με πληρώματα με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ενώ, αναδεικνύοντας την πραγματική λύση για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος του λαού, έδειξαν σε όλους ότι η προοπτική των αγώνων θα πρέπει να είναι το πέρασμα της εξουσίας στα χέρια των λαϊκών δυνάμεων, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο δημόσιος Εθνικός Οργανισμός Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με πλοία που θα είναι ιδιοκτησία αυτών που τα χρυσοπληρώνουν, λαϊκή περιουσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ