Πέμπτη 8 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Με το βλέμμα στο μετεκλογικό σκηνικό

Με τον Ελληνα επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλο, συναντήθηκε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας. Η επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Αθήνα και τα όσα είπε, ενόψει των εκλογών της 25ης Γενάρη και όσων ακολουθήσουν μετά, δεν πρέπει να θεωρούνται άσχετα με το ρόλο που δείχνει να θέλει για τον εαυτό του, στο μετεκλογικό αστικό πολιτικό σκηνικό.

Αλλωστε, στη συζήτησή του με τον Κ. Παπούλια, ο Αβραμόπουλος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι στο πρόσωπό του είναι «η πρώτη φορά που η Ελλάδα παίρνει ένα τόσο ισχυρό πολιτικό χαρτοφυλάκιο» στο πλαίσιο της Κομισιόν, «το θέμα της ασφάλειας της Ευρώπης, που και αυτό είναι στην κορυφή του ενδιαφέροντος όλων των ευρωπαϊκών χωρών».

Επίσης, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Αβραμόπουλος φροντίζει να απέχει από τις συγκρούσεις της προεκλογικής περιόδου, λέγοντας ότι μέσα στο μήνα καταθέτει «μία συγκροτημένη πρόταση για τα ζητήματα αυτά» των αρμοδιοτήτων του στην Κομισιόν, «και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα, μετά τη συνάντησή μας (...) φεύγω για τις Βρυξέλλες, όπου μας περιμένει πάρα πολλή δουλειά»...

Στο ίδιο μήκος κύματος, και φιλοτεχνώντας πάντα το προφίλ του, σημείωσε ότι ο νέος χρόνος μπήκε «με πολλή δουλειά, εμείς έχουμε μάθει, ξέρετε δεν καθίσαμε και ποτέ στη ζωή μας, από μικρά παιδιά δουλεύουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ