Πέμπτη 8 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο Σταθάκης και οι ολιγάρχες

Μια «οχλοβοή» επικράτησε προς στιγμήν, χτες, όταν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ερμήνευσαν δηλώσεις του Γ. Σταθάκη στους «Financial Times» σαν απειλή του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ...συντρίψει τους ολιγάρχες στην Ελλάδα! Η πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει την αλήθεια δεν περιγράφεται. Εσπευσε να δώσει εξηγήσεις για το τι είπε και τι εννοούσε ο βουλευτής του και σημαίνον στέλεχος του οικονομικού του επιτελείου.

Ο Γ. Σταθάκης «...δεν επεσήμανε παρά την προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Ο ίδιος ο Σταθάκης, βέβαια, το 'χε πει καλύτερα: «Θέλουμε να κάνουμε ευκολότερη τη ζωή για τον επιχειρηματικό κόσμο, να παραμερίσουμε προβλήματα με τη γραφειοκρατία για τα οποία παραπονιέται»...

Σε ό,τι αφορά τους ολιγάρχες, στην πραγματικότητα αποκήρυξε τους «κακούς», διαχωρίζοντας αυθαίρετα τους καπιταλιστές για να υπερασπιστεί με μεγαλύτερη άνεση τους υποτιθέμενους «καλούς». Μάλιστα, παραδέχτηκε πως «είναι σκόπιμο να διακρίνουμε μεταξύ της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, που πρέπει να ενισχυθεί και να διευκολυνθεί, και στις εταιρείες οι οποίες διατηρούν διασυνδέσεις με την πολιτική ελίτ και με αυτό τον τρόπο βλάπτουν τον ανταγωνισμό και δημιουργούν αποπνικτικές συνθήκες για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας». Εχει, βλέπετε, μεγάλη σημασία για τους εργαζόμενους που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που ζουν με μισθούς πείνας, για τους ανέργους αν αυτός που τους ξεζουμίζει ή τους στερεί το δικαίωμα στη δουλειά είναι «υγιής» επιχειρηματίας ή όχι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ