Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Γενάρη 2015 - αριθ. φύλλου: 12033

Δύναμη αντίστασης, πάλης κι ελπίδας για άλλη προοπτική το ΚΚΕ

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα μιλούν για την «επόμενη μέρα», καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες στο λαό ότι αυτή η επόμενη μέρα θα 'ναι καλύτερη μέρα για το λαό.

Οποια κι αν είναι η επόμενη μέρα, θα είναι εδώ, παρόντες, οι παράγοντες που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού, τα μονοπώλια, η ΕΕ, το χρέος, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που κινούνται σε αυτό το δρόμο.

Ολα αυτά θα είναι εδώ και σε περίπτωση συνέχισης της κρίσης και στην περίπτωση κάποιας μικρής ανάκαμψης. Το κεφάλαιο και στη φάση της ανάκαμψης απαιτεί περισσότερα προνόμια.

Γι' αυτό ακριβώς ο λαός την επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ για να είναι δίπλα του, να οργανώνει αποτελεσματικά την πάλη του λαού. Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης, δύναμη που δρα με συνέπεια μέσα στο κίνημα, για την ανασυγκρότησή του. Συμβάλλει για την οικοδόμηση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας όλων των καταπιεσμένων. Κόμμα εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή, μέσα στο λαό, κόμμα που δρα με συνέπεια και συνέχεια για την αλλαγή συσχετισμών με στόχο τη συνολική ανατροπή. Κόμμα ελπίδας και προοπτικής.

Ισχυρό ΚΚΕ για να μην ξεγελάσουν, να μην εξαπατήσουν και πάλι το λαό.


ΣΕΛ.  3

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πιο δυνατό ΚΚΕ για την επόμενη μέρα

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να διαμορφώσει κριτήριο ψήφου με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα των εκλογών. Τι θα έχει απέναντί του στις 26 Γενάρη, ανεξάρτητα αν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσουν τον κορμό της επόμενης κυβέρνησης;

Ο λαός θα συνεχίσει να έχει απέναντί του όλους όσοι ευθύνονται για τα δεινά και τη δυστυχία του: Τα μονοπώλια, με τους ανταγωνισμούς και τη δίψα τους για ακόμα φτηνότερους εργαζόμενους. Την ΕΕ, με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις και τα μνημόνια διαρκείας, που επιβάλλουν αιματηρές περικοπές και μόνιμη λιτότητα για τους λαούς. Τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, που κρατούν διαρκώς αναμμένη τη φλόγα ενός γενικευμένου πολέμου.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι για τη βαρβαρότητα που ζει σήμερα ο λαός. Αυτοί, όμως, είναι η «πραγματική κυβέρνηση» στην Ελλάδα και παντού, αφού στον καπιταλισμό τα μονοπώλια κάνουν κουμάντο στην εξουσία και την οικονομία.

Το κράτος και οι νόμοι του, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα έχει το πρόσταγμα στη διακυβέρνηση, υπηρετούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους φαρμακοβιομήχανους, τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοεργολάβους.

Γι' αυτούς ψηφίστηκαν οι λεγόμενες «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», πριν και στη διάρκεια της κρίσης, ενώ τώρα δρομολογούνται νέες. Τέτοιες «μεταρρυθμίσεις» είναι η μείωση των μισθών και η διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τα χαράτσια στα νοσοκομεία, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό, τα αντιδραστικά μέτρα στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια.

Παλιότερα στην κυβέρνηση εναλλάσσονταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Μετά συγκυβέρνησαν και τώρα τον ρόλο αυτόν τον διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τους συμμάχους του. Ολα αυτά τα χρόνια, η τάση παραμένει ίδια. Ο λαός βιώνει τη διαρκή υποτίμηση των αναγκών και δικαιωμάτων του, ιδιαίτερα αν το επίπεδο της ζωής του συγκριθεί με το άλμα που έχει γίνει στην επιστήμη και την τεχνική, τις δυνατότητες που αντικειμενικά υπάρχουν σήμερα για λαϊκή ευημερία.

Οσο κι αν υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα σώσει το λαό, τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού η πολιτική του δεν αμφισβητεί και δεν συγκρούεται με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Αντίθετα, συναγωνίζεται με τη ΝΔ για το ποιος μπορεί να διασφαλίσει καλύτερους όρους για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, μετά από έξι σχεδόν χρόνια κρίσης.

Παρά τις υπαρκτές διαφορές στα μείγματα διαχείρισης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στις 26 Γενάρη κουμάντο θα συνεχίσουν να κάνουν τα μονοπώλια. Αρα, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει, ο λαός θα συνεχίσει να βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Γι' αυτό χρειάζεται ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ. Για να οργανωθεί καλύτερα απέναντι στην επίθεση των μονοπωλίων και με κίνημα που αμφισβητεί την εξουσία τους να διεκδικήσει ανάκτηση των απωλειών, να ανοίξει το δρόμο για να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος στην οικονομία και την εξουσία. Από αυτή τη σκοπιά, το δυνάμωμα του ΚΚΕ και στις εκλογές είναι αυτό που μπορεί να γεννήσει το πραγματικά διαφορετικό την επόμενη μέρα.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται τις μέρες που απομένουν να πάρουν φωτιά τα πόδια όλων μας: Των μελών, των οπαδών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, των λαϊκών ανθρώπων που προβληματίζονται για τις εξελίξεις, βλέπουν με συμπάθεια το ΚΚΕ, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Να κάνουμε τη νύχτα μέρα, για να φτάσει παντού το κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ, να συζητηθεί πλατιά η πρόταση διεξόδου του Κόμματος.


5ο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργικής έκφρασης

Στιγμές ξεγνοιασιάς, δημιουργίας, συλλογικότητας έζησαν τα παιδιά που κατέκλυσαν το φουαγιέ της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, τις δύο μέρες του Πρωτοχρονιάτικου Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το περασμένο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Γενάρη.


ΣΕΛ.  12  -  13

Ο «Ριζοσπάστης»

Ο «Ριζοσπάστης» λόγω της αργίας των Φώτων θα κυκλοφορήσει ξανά την Πέμπτη 8 Γενάρη 2015.



ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ
Δεδομένη η αντιλαϊκή κλιμάκωση, ανεξαρτήτως κυβέρνησης

ΣΕΛ.  11
Στην κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος υπηρετεί καλύτερα το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  6
ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ
Παντεσπάνι στο κεφάλαιο, ψίχουλα στο λαό

ΣΕΛ.  7
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Ανατροπές με το «έμπα» της νέας χρονιάς

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ