Σάββατο 3 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΜΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Πολλά προβλήματα και νέα επιδείνωση από την Τρίτη

Σοβαρός τραυματισμός 55χρονου στην Αρτα, όταν ο δυνατός αέρας τον πέταξε από τον 4ο όροφο!

Στο Λεβίδι Αρκαδίας

Phasma

Στο Λεβίδι Αρκαδίας
Τα προβλήματα από την κακοκαιρία και την απουσία μέτρων πρόληψης και προστασίας, με ευθύνη του κρατικού μηχανισμού, συνεχίζονταν και χτες σε όλη τη χώρα. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου η κίνηση των οχημάτων γινόταν με αλυσίδες, ενώ απαιτείται μεγάλη προσοχή λόγω και του παγετού που έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους σε παγοδρόμια. Επίσης, υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με τα πιο σοβαρά να παρουσιάζονται και την Πρωτοχρονιά σε Γιάννενα, Χανιά, Μυτιλήνη αλλά και περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας, κυρίως από πτώση δέντρων σε κολώνες του δικτύου. Η λειτουργία του δικτύου μέσης τάσης έχει αποκατασταθεί, παραμένουν ωστόσο χωρίς ρεύμα οικισμοί και χωριά σε αυτές τις περιοχές λόγω βλαβών στη χαμηλή τάση οι οποίες αποκαθίστανται σταδιακά.

Σοβαρά τραυματίστηκε ένας 55χρονος από τη Φιλιππιάδα παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αρτας, όταν ο δυνατός άνεμος τον πέταξε από τον μπαλκόνι του σπιτιού του στον 4ο όροφο πολυκατοικίας. Η κακοκαιρία υποχωρεί προσωρινά αλλά επανέρχεται δριμύτερη από την ερχόμενη Τρίτη.

Στην Αττική και χτες, παρέμειναν κλειστοί δρόμοι στα βόρεια προάστια. Πιο συγκεκριμένα, κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι στον άξονα Λ. Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Αγιο Πέτρο, στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το Τελεφερίκ και επάνω, στη Φυλή στη Μονή Κλειστών. Επίσης, στα τμήματα οδικών αξόνων Αλεποχώρι, Βίλια, Ψάθα, Πόρτο Γερμενό. Παράλληλα, με αντιολισθητικές αλυσίδες γινόταν και χτες η κυκλοφορία των οχημάτων και σε περιοχές των βορείων προαστίων στην Αττική. Επίσης, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην Αθηνών - Θηβών, από 30ό χλμ., ρεύμα προς Αθήνα και στην Αθηνών - Θηβών, από 4ο χλμ., προς Θήβα, στην περιοχή της Μάνδρας.

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Eurokinissi

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι χιόνισε ακόμη και στη Χίο, όπου και προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, κυρίως στο ορεινό δίκτυο στα βόρεια του νησιού. Στην Εύβοια, 13 χωριά παρέμεναν αποκλεισμένα λόγω των χιονοπτώσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, αποκλεισμένα είναι τα χωριά: Στρόπωνες, Λάμαρι, Μετόχι, Καμπιά, Λυμνιώνας, Πολύλοφος, Αγ. Σοφία, Μύλοι, Γλυφάδα, Αγριοσυκιά, Κερασιά, Κοτσικιά, Νίκη.

Τις πληγές τους μετρούν και οι κάτοικοι της Κρήτης από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σπίτια, μαγαζιά, βιοτεχνίες, στο οδικό δίκτυο και άλλες υποδομές. Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στα Λιβάδια, Πλατανιά, Μόδι και Γεράνι, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου. Ζημιές έγιναν και σε περιοχές του Ρεθύμνου, ενώ η ανεμοθύελλα που έπληξε την Ιεράπετρα προκάλεσε ζημιές σε θερμοκήπια με καλλιέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ