Σάββατο 3 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» τεύχος 164

(ΟΚΤΩΒΡΗΣ - ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2014)

Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 164
Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 164
Με πλούσια ύλη και ρεπορτάζ για εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα. Με κείμενα αφιερωμένα στα 70 χρόνια από την αγγλική στρατιωτική επέμβαση και τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, αλλά και από την απελευθέρωση των Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης από τους ναζί κατακτητές, κυκλοφορεί το 164ο τεύχος του περιοδικού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» του τριμήνου Οκτώβρη - Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

Στο τεύχος 164 υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ για την εκδρομή - προσκύνημα και τις εκδηλώσεις τιμής που έγιναν στο μυστικό νοσοκομείο που ίδρυσε, το 1949, το τότε σοσιαλιστικό καθεστώς, στην Πολωνία, για την περίθαλψη, αποκλειστικά, των τραυματιών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Δημοσιεύεται η αναφορά - παρέμβαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αλλά και της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τις γερμανικές οφειλές. Επίσης, περιλαμβάνονται: «Σελίδες για τον ΔΣΕ» (στην Ηπειρο, για τον Γιώτη), «Αναμνήσεις - Χρονικά» («Από την Κατοχή στις μάχες του Δεκέμβρη», «Χριστούγεννα 1944: Ο λαός της Λέσβου γράφει τη δική του Ιστορία» κ.ά.). Ρεπορτάζ για την εκδήλωση τιμής για τον ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη στο Σοργκούτ, στη Ρωσία κ.λπ. Τέλος, υπάρχουν ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ και οι στήλες:Βιβλιοπαρουσίαση, Αγωνιστές που έφυγαν, Προσφορές, Αλληλογραφία.

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» θα διατίθεται, όλες τις μέρες: Στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Μαυρομματαίων 12, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210. 8222.952, Φαξ: 210.8834.093 και στα, κατά τόπους, Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ