Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πρωτοβουλίες ενίσχυσης του μορφωτικού ρεύματος από την ΚΟ Αττικής

Από την έκθεση βιβλίου στα γραφεία της ΚΟ Αττικής
Από την έκθεση βιβλίου στα γραφεία της ΚΟ Αττικής
Εκθεση βιβλίου πραγματοποιεί αυτές τις μέρες και η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, έως τις 21 Δεκέμβρη, στον 1ο όροφο των γραφείων της (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια), με ειδικές τιμές σε όλα τα βιβλία. Οι ώρες λειτουργίας έκθεσης είναι: 17.30 - 20.30 τις καθημερινές, 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30 τα Σαββατοκύριακα.

Μιλώντας στον «Ρ», η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής δηλώνει σχετικά: «Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια που κάνουμε ως Κόμμα, που περιλαμβάνει εκθέσεις βιβλίων, όχι μόνο στα κεντρικά γραφεία της ΚΟ Αττικής, αλλά και σε γειτονιές, περιλαμβάνει βιβλιοπαρουσιάσεις, είτε μεμονωμένων βιβλίων είτε ομάδας με παρεμφερή θεματολογία. Για μας έχει πολύ μεγάλη σημασία να βοηθάμε να ανεβαίνει το μορφωτικό ρεύμα όχι μόνο στις γραμμές του Κόμματος αλλά και γενικότερα στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα, να σταθεροποιείται η επαφή με το καλό βιβλίο, πολιτικό και λογοτεχνικό, που εκτός από πηγή γνώσης των αγώνων της εργατικής τάξης και του Κόμματός μας, μπορεί να είναι και πηγή έμπνευσης για τους αγώνες του μέλλοντος.

Εχουμε πλούσια πείρα κι από τη γενικότερη δουλειά και από τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία έχει αγκαλιαστεί απ' τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος, από ανθρώπους με τους οποίους έχουμε συναντηθεί κι έχουμε δώσει μαζί αγώνες στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Κυρίως από νέους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί θέλουμε η νεολαία να αποκτήσει σταθερή σχέση με το βιβλίο και το διάβασμα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα βρουν όλες τις τελευταίες αλλά και παλιότερες εκδόσεις ιδεολογικού και πολιτικού βιβλίου, πρώτα και βασικά την κλασική βιβλιογραφία των Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, αλλά και πιο σύγχρονες επεξεργασίες, όπως είναι αυτές του Κόμματός μας για την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Ακόμα, εκδόσεις ιστορικού περιεχομένου, αναγκαία εργαλεία για τη γνώση της Ιστορίας του εργατικού κινήματος, ελληνικού και παγκόσμιου και της Ιστορίας του Κόμματός μας. Ακόμα, εκδόσεις λογοτεχνικές και ποιητικές, μελέτες, ντοκουμέντα, όπως αυτά των συνεδρίων που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και βιβλία που απευθύνονται σε νέους και παιδιά.

Γίνεται προσπάθεια οι τιμές να είναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλές, για να υπάρχει δυνατότητα οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες, παίρνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, να αγοράσουν βιβλία που είναι πάντα ένα εξαιρετικό δώρο για όλες τις ηλικίες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ