Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Ψηλά τις «σημαίες» του κεφαλαίου

Υπέρ της συνεννόησης των αστικών πολιτικών δυνάμεων τοποθετήθηκε ξανά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης. «Εθνικά θέματα δεν είναι μόνο τα "εθνικά"», ανέφερε σε ομιλία του, στηλιτεύοντας κυβέρνηση και αντιπολίτευση που, ενώ συναινετικά αντιμετωπίζουν τα ζητήματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής, δεν κάνουν το ίδιο και με τα ζητήματα της οικονομίας.

«Δεν κατανοώ πώς υπάρχουν αρχηγοί που δε συζητούν για το εθνικό θέμα της οικονομίας αλλά λένε "είμαστε ενωμένοι στα εθνικά"», είπε ο Στ. Θεοδωράκης, ομολογώντας μια αντίφαση στη στάση των δυνάμεων της διαχείρισης που, ενώ στρατηγικά συμπλέουν, ανάγουν τη διαφωνία τους για το μείγμα διαχείρισης σε μείζονα. Φυσικά το «παιχνίδι» αυτό έχει τη χρησιμότητά του για το σύστημα, αφού συμβάλλει στην ενίσχυση του δίπολου, άρα και συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος και στη χειραγώγηση του λαού.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφερόμενος στα ζητήματα της μετανάστευσης, επανέλαβε γνωστές αντιδραστικές του απόψεις, ενώ δήλωσε αφοσίωση στις αντιμεταναστευτικές κατευθύνσεις της ΕΕ. «Να σταματήσει η εκμετάλλευσή τους από πολιτικές και άλλες δυνάμεις, που τους πουλάνε κάλπικες ελπίδες για διαβατήρια και μετάβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς κάτι τέτοιο είναι πέρα από τις δυνατότητες της Ελλάδας και δε το επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο, υποστήριξε τις κολεγιές με άλλα καπιταλιστικά κράτη εφόσον τα συμφέροντα των αστικών τάξεων το επιτάσσουν. Μιλώντας για την Κύπρο, προέτρεψε «να εκμεταλλευτούμε τη σύγκλιση συμφερόντων μας με τις γειτονικές χώρες, εν προκειμένω, με την Αίγυπτο και το Ισραήλ και να καταστήσουμε την Κύπρο δύναμη σταθερότητας στην πολύπαθη Μέση Ανατολή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ