Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
«Ψήνεται» η συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Να διαλύσει τη σεναριολογία ως προς τις μελλοντικές κινήσεις της ΔΗΜΑΡ επιχείρησε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χρ. Μαχαίρας. Την ώρα που όλα δείχνουν ότι η Αγίου Κωνσταντίνου έρχεται όλο και κοντύτερα στην Κουμουνδούρου, σε δήλωσή του ο Χρ. Μαχαίρας υποστηρίζει: «Το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, πριν μόλις δύο μήνες, αποφάσισε ότι η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια του κόμματός μας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Συνεπώς, την όποια εκλογική τακτική μας θα την προσδιορίσουμε όταν έρθει η ώρα από θέση αυτονομίας, δηλαδή ως αυτοτελής πολιτικός οργανισμός».

Η δήλωση αυτή φυσικά επιτείνει τη σεναριολογία αφού αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το συνέδριο που πήρε την απόφαση, αύριο να την ακυρώσει αντικαθιστώντας την με κάποια διαφορετική.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του συνεδρίου δεν αποκλείει τη συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και το επικρατέστερο σενάριο. Ετσι και ο ΣΥΡΙΖΑ αν έρθει πρώτος κερδίζει το μπόνους των 50 εδρών και η ΔΗΜΑΡ εκλέγει ίσως βουλευτές, κάτι που είναι απίθανο να συμβεί στην περίπτωση που συμμετάσχει αυτόνομα στις εκλογές.

Η βουλευτής του κόμματος Νίκη Φούντα, μιλώντας προχτές στον ρ/σ «Παραπολιτικά» και σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν στην κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανέφερε: «Ειπώθηκε ότι ουσιαστικά θα εξασφαλιστεί η αυτοτέλεια η οργανωτική και η λειτουργική. Δεν ειπώθηκε ότι θα κατέβει αυτόνομα». Πρόσθεσε δε ότι κατά την προσωπική της άποψη αυτόνομη κάθοδος «δεν είναι δυνατόν να γίνει, γιατί ξέρουμε όλοι ότι τα δημοσκοπικά αποτελέσματα είναι πενιχρά οπότε κάτι τέτοιο θα ήταν αυτοκτονικό και για τον χώρο».

Χτες, η ίδια μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» διευκρίνισε ότι αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί η ίδια δεν θα είναι υποψήφια, ενώ μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τους «Μεταρρυθμιστές» και τον Σπ. Λυκούδη.

Πληροφορίες που διαρρέουν από κύκλους των δύο κομμάτων λένε ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, που περιλαμβάνει τοποθέτηση του Φ. Κουβέλη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και τον ορισμό 25 στελεχών της ΔΗΜΑΡ που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια. Το σενάριο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, ενώ εξακολουθεί να «κυκλοφορεί» κι εκείνο που εμπλέκει το όνομα του Φ. Κουβέλη στην προεδρική εκλογή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ