Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ σήμερα σε όλη τη χώρα

Στην Αθήνα, στις 5.30 μ.μ., στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους

Από παλιότερη κινητοποίηση για την Κοινωνική Ασφάλιση
Από παλιότερη κινητοποίηση για την Κοινωνική Ασφάλιση
Σε ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ, με τις συγκεντρώσεις που διοργανώνει σήμερα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, ενάντια στα σχέδια κυβέρνηση - κεφαλαίου - τρόικας για το Ασφαλιστικό και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζουν. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Την ώρα εκείνη, θα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που ολοκληρώνεται με την ψήφισή του σήμερα τα μεσάνυχτα.

Οι σημερινές συγκεντρώσεις αποτελούν κορύφωση της δράσης που ανέπτυξαν τα ταξικά συνδικάτα το τετραήμερο που μας πέρασε, με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συνεδρίασε έκτακτα την προηγούμενη Τετάρτη και έδωσε το σύνθημα για ξεσηκωμό. Την επόμενη μέρα, διοργανώθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις διαμαρτυρίες σε υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες. Σε μια από αυτές, στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γκίκας Χαρδούβελης ομολόγησε απροκάλυπτα το στόχο της κυβέρνησης να αυξήσει στα 6.000 τα ένσημα για την κατοχύρωση δικαιώματος στη σύνταξη.

Σε τροχιά κλιμάκωσης

Την Παρασκευή, έγιναν σε όλη τη χώρα πάνω από 1.000 εξορμήσεις και περιοδείες σε τόπους δουλειάς, καθώς και διαμαρτυρία των οικοδόμων στο υπουργείο Εργασίας. Το Σάββατο, οργανώθηκαν πικετοφορίες και άλλες δράσεις στις γειτονιές, για να φτάσουμε στις σημερινές συγκεντρώσεις.

Ολη αυτή η δραστηριότητα αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της δράσης που αναπτύχθηκε για το πανελλαδικό συλλαλητήριο και την απεργία στις 27 Νοέμβρη. Αναδεικνύει τις ταξικές δυνάμεις σε κινητήριο μοχλό της πάλης των εργαζόμενων ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου - τρόικας, κόντρα στη λογική της ενσωμάτωσης ή της ανάθεσης, που καλλιεργούν αντίστοιχα ο παλιός και ο νέος εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Από αυτή τη σκοπιά, οι σημερινές εργατικές συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και στις οποίες καλούν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, πρέπει όχι μόνο να διατρανώσουν με τη μαζικότητά τους την απόρριψη των νέων μέτρων, αλλά και να αποτελέσουν βήμα για την οργάνωση, την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης και με τη μορφή της απεργίας.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση σήμερα στην Ομόνοια, έχουν οριστεί στις 5 μ.μ., στα παρακάτω σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστριών - Καθαριστών, Μεταφορών, Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, δημόσιας και ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, μαζικοί φορείς Κεντρικού Τομέα, Λαυρεωτικής και Μεσογείων, ΠΑΣΕΒΕ, Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ.
  • Πλατεία Βάθης: Σωματεία Τροφίμων, Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, ΕΥΔΑΠ και Χημικής Βιομηχανίας.
  • Πλατεία Καραΐσκάκη: Σωματεία ΟΤΑ και Δημόσιου Τομέα, μαζικοί φορείς Βόρειου Τομέα.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης: Συνταξιουχικά σωματεία και μαζικοί φορείς Νότιου Τομέα.
  • Χαυτεία: Εκπαιδευτικοί, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)
Σε άλλες πόλεις

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα γίνουν σήμερα και στις παρακάτω πόλεις: Λάρισα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία, Πάτρα, 6 μ.μ., πλατεία Γεωργίου, Καλαμάτα, 6 μ.μ., Πλατεία 23ης Μάρτη, Ζάκυνθος, 7 μ.μ., πρώην Νομαρχία, Καβάλα, 6.30 μ.μ., Δημοτικός Κήπος, Ξάνθη, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας, Δράμα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία, Κοζάνη, 7 μ.μ., πεζόδρομος, Σέρρες, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας, Γρεβενά, 12 μ., πεζόδρομος Θ. Ζιάκα, Πτολεμαΐδα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία, Καστοριά, 6 μ.μ., πρώην Νομαρχία, Φλώρινα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία, Σάμος, 6 μ.μ., πλατείες Σάμου και Καρλοβάσου, Ηράκλειο, 11 π.μ., Αλικαρνασσός (πλατεία Αγίου Νικολάου), Ατσαλένιο (πλ. Σινάνη) και Καμίνια (πιάτσα ταξί).

Ολονυχτία από τους συνταξιούχους

Σε ολονύχτια παναττική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, προχωρούν την Τετάρτη 10/12, από τις 6 μ.μ., οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ. Την κινητοποίηση θα πλαισιώνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στη Θεσσαλονίκη, οι συνταξιούχοι οργανώνουν εκδήλωση την ίδια μέρα, στις 10.30 το πρωί, μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μπουφέ και κρασί. Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση θα γίνει επίσης την Τετάρτη στη Λάρισα (10 π.μ., Εργατικό Κέντρο) και στο Ηράκλειο Κρήτης (10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ