Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Στέλνει εισαγγελείς και αστυνομικούς στα σχολεία της χώρας!

Από την προχτεσινή κινητοποίηση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από την προχτεσινή κινητοποίηση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη
Την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελέων της χώρας για τις περιπτώσεις των καταλήψεων στα σχολεία, ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη με εγκύκλιό της προς τις εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, για να εξασφαλιστεί - όπως αναφέρει - "η κανονική λειτουργία των σχολείων". Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παραπέμπει σε εγκύκλιο του 2011 όταν εισαγγελέας ήταν ο σημερινός Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Ι. Τέντες. Μάλιστα, ζητά την πιστή τήρηση των οδηγιών που περιέχονται στην εγκύκλιο Τέντε, για να εξασφαλιστεί η "κανονική λειτουργία των σχολείων και να αποτραπεί η απώλεια ωρών για τους μαθητές".

Ετσι, όπως και στο παρελθόν, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στέλνει στα σχολεία εισαγγελείς και αστυνομικούς σε ρόλο «παιδονόμου», με στόχο να τρομοκρατηθούν οι μαθητές και να σταματήσουν τον αγώνα τους, που φτάνει και σε καταλήψεις των σχολείων τους. Μάλιστα, η εισαγγελική εγκύκλιος ζητάει από τους καθηγητές να γίνουν ακόμα και καταδότες και να αναφέρουν στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές τους πρωταίτιους των καταλήψεων...!

Πιο συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο του 2011, αναφερόταν ανάμεσα σε άλλα: «Οι καταληψίες πολλές φορές έχουν την ηθική στήριξη και ενηλίκων, ενώ επιδιώκουν την προβολή τους μέσω των τηλεοπτικών σταθμών τα οποία πάντοτε τους παρέχουν τη δυνατότητα αυτή. (...) Ομως, οι συμπεριφορές αυτές κατά τις καταλήψεις στα σχολεία λαμβάνουν τη μορφή ποινικά κολάσιμων πράξεων όπως είναι της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της απρόκλητης φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και της κλοπής. Επειδή τα εγκλήματα αυτά, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, διώκονται αυτεπάγγελτα, είναι αυτονόητη η εισαγγελική παρέμβαση μέσω των αστυνομικών αρχών τόσο για τη βεβαίωση των εγκλημάτων όσο και την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών τους».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνιζε απευθυνόμενους στους εισαγγελείς της χώρας, «να ζητείται η συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου οι οποίοι κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις». «Σε εξαιρετικές και σοβαρές περιπτώσεις επιβάλλεται να ακολουθείται και η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εξωσχολικών ενήλικων δραστών».

Επίσης, η εγκύκλιος λέει: «Σε κάθε περίπτωση εξεζητημένης εγκληματικής συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές να ερευνάται και η τυχόν συνδρομή των όρων του εγκλήματος της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου από τους γονείς του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση ενάντια στην ποινικοποίηση(2011-10-12 00:00:00.0)
Εκδηλώνεται αυταρχικός παροξυσμός από τη μεριά της κυβέρνησης(2011-10-01 00:00:00.0)
Διαξιφισμοί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για να κρύψουν την εμπλοκή τους(2009-09-11 00:00:00.0)
Αντισυνταγματική η κατάσχεση αυτοκινήτων(2005-01-18 00:00:00.0)
Ρήξη στις σχέσεις εισαγγελέων και δικαστών(2001-04-04 00:00:00.0)
Αγρια κόντρα Αρείου Πάγου - υπουργού Δικαιοσύνης(1998-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ