Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πήραν κι αυτοί απάντηση

Οι εκπρόσωποι της παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη «από ευαισθησία για τους ανέργους», όπως είπαν. Γρήγορα όμως, αποκάλυψαν τις πραγματικές τους προθέσεις, χλευάζοντας τα αιτήματα για τα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, θεωρώντας τα «μαξιμαλιστικά»! Οπως είπε ένας από τους εκπροσώπους τους, «εγώ αν έπαιρνα 600 ευρώ επίδομα ανεργίας δε θα δούλευα». Κι όταν εκπαιδευτικοί, μεταξύ των οποίων και άνεργοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ζήτησαν ενυπόγραφα να ενισχύσει οικονομικά ο σύλλογος τη μετακίνηση στην Αθήνα, προκειμένου να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνση για τους ανέργους, οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν αρνητικά, με το σκεπτικό ότι «το συλλαλητήριο είναι κομματικό»! Την απάντηση την πήραν από τα 1.000 και πλέον σωματεία και φορείς που συνδιοργάνωσαν το συλλαλητήριο και το περασμένο Σάββατο «βούλιαξαν» το Σύνταγμα.

Ξέρασε δηλητήριο

Είναι γεγονός ότι τα αστικά ΜΜΕ «έθαψαν» ένα από τα πιο μεγάλα εργατικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων, που έγινε το περασμένο Σάββατο μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, με συμμετοχή άνω των 1.000 φορέων του κινήματος και χιλιάδων ανθρώπων του μόχθου. Αλλά εκτός από το θάψιμο υπάρχει και η χυδαία δημοσιογραφία του μοντάζ και του ψέματος μαζί με την προβοκάτσια. Ετσι, ο Π. Λιάκος έγραψε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» (όνομα και πράμα!), 3/11/2014: «ΠΑΜΕ πλατεία; Μια επανάσταση θα κάνουμε (χωρίς τζατζίκι). Το Σάββατο το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ αποπειράθηκε να κάνει "πανελλαδικό συλλαλητήριο" στην Πλατεία Συντάγματος. Τι συμπέρασμα βγήκε απ' αυτό; Οι πλανόδιοι σουβλατζήδες είναι περισσότεροι από τους κουκουέδες όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες. Καλή η ιδεολογία, αλλά, αν φας μία στην κεφαλή με το κλομπ, σου φαίνεται ακόμα καλύτερη». Το πόσο ενόχλησε κονδυλοφόρους του κεφαλαίου και της συγκυβέρνησης αλλά και δηλωμένους αντικομμουνιστές σαν του λόγου του το πανελλαδικό συλλαλητήριο δεν μπορεί να κρυφτεί! Ετσι είναι, πάντα θα θάβουν και θα συκοφαντούν τις επιτυχίες του κινήματος και θα πανηγυρίζουν για τις αποτυχίες...

Ξίφος

Ο Ν. Δένδιας, με την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Αμυνας, δήλωσε: «Η Ελλάδα κρατάει στο ένα χέρι κλάδο ελαίας επιδιώκοντας την ειρηνική συνύπαρξη με όλα τα κράτη και ιδιαίτερα με τους λαούς της περιοχής μας. Στο άλλο χέρι, όμως, έχει το ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος. Ολοι μαζί με εθνική ενότητα δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας ή να προσβάλει τις πολιτισμικές αξίες του ελληνισμού». Υποτίθεται ότι αυτά ελέχθησαν εξαιτίας των προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο, που κατά τ' άλλα είναι σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Ομως, για τον ελληνικό λαό πρέπει να είναι καθαρό: Χρειάζεται ξίφος η γεωστρατηγική αναβάθμιση και ο ανάλογος ρόλος που διεκδικεί η αστική τάξη της Ελλάδας ως μέλους του ΝΑΤΟ. Και οι μοιρασιές της λείας ξίφος χρειάζονται. Σ' αυτά καλεί σε «εθνική ενότητα», δηλαδή θέλει το λαό με το ξίφος των μονοπωλίων. Αλλωστε, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν πολλαπλούς ρόλους έξω από τα σύνορα της χώρας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Με κινδύνους για τους λαούς της περιοχής και το δικό μας.

Ζημιές από το σεισμό του '99

Το τι σημαίνει αποκατάσταση μετά από πλημμύρα ή σεισμό το γνωρίζουν στο πετσί τους όσοι πλήττονται από αυτό. Οσοι χάνουν τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητά τους, τα υπάρχοντά τους και αμέσως μετά μπαίνουν σε μια ατέλειωτη διαδικασία δήθεν αποκατάστασης. Χαρακτηριστικό του τι σημαίνει αποκατάσταση, όπως την εννοούν και την υλοποιούν οι αστικές κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή η συγκυβέρνησή τους, το δείχνει ένα στοιχείο που προέκυψε από το οδοιπορικό του «Ριζοσπάστη» στο Καματερό το Σάββατο 25/10, μία μέρα μετά τις πλημμύρες.

Το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο της περιοχής υπέστη σοβαρές ζημιές από το σεισμό της Πάρνηθας το 1999. Από την κολόνα λείπουν μεγάλα κομμάτια τα οποία, όμως, φρόντισαν οι εργολάβοι να καλύψουν απλά με μπογιά. «Αυτές οι ζημιές δεν επιδιορθώθηκαν ποτέ, 15 χρόνια μετά», λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Αυτή είναι η περίφημη αποκατάσταση που εξήγγειλε η κυβέρνηση για πλημμυροπαθείς που ακόμα περιμένουν ...αποκατάσταση από το 1999...



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ