Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αρνείται να πάρει μέτρα για την καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο Αθήνας

Αυτό προκύπτει από τη συζήτηση Ερώτησης του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση των καθαριστριών του ΕΚΠΑ
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση των καθαριστριών του ΕΚΠΑ
Στο όνομα του «αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου», το υπουργείο Παιδείας αρνείται να πάρει συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να σταματήσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών να αποτελεί έναν απέραντο σκουπιδότοπο, αφού από το Μάη μέχρι και σήμερα οι σχολές είναι χωρίς συνεργείο καθαριότητας. Η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Παιδείας, προχτές στη Βουλή, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ μόνο πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί, όταν από την υπόθεση αυτή τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η δημόσια υγεία.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, που υπέγραφε την Ερώτηση, αφού εξέθεσε την κατάσταση με τα συνεργεία των εργολάβων που είχαν αναλάβει την καθαριότητα του Πανεπιστημίου, όπως αυτό της ΑΛΦΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ, το οποίο άφησε επί 6 και πλέον μήνες απλήρωτες 80 καθαρίστριες και στο τέλος τις απέλυσε, απαίτησε την επαναπρόσληψη άμεσα και των 80 καθαριστριών απευθείας από το Πανεπιστήμιο και όχι από εργολάβους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προκειμένου να λυθεί και οριστικά το πρόβλημα.

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε πως «στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου, η πολιτεία έχει συγκεκριμένα όρια για παρέμβαση». Σημείωσε ότι έχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση, χωρίς να αναφερθεί στο περιεχόμενό της, λέγοντας όμως ότι αν δεν του ζητηθεί από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να την καταθέσει. «Δεν μου ζητήθηκε συνδρομή νομοθετική να διευκολύνω. Αρα, τι άλλο να κάνω, κυρία Κανέλλη; Να πάω να καθαρίσω εγώ; Δεν έχω κάποια άλλη δυνατότητα», ήταν η φράση του υπουργού, όταν στο Πανεπιστήμιο έχουν εμφανιστεί, σύμφωνα με αναφορές των φοιτητών, από ψύλλοι μέχρι μυκητιάσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ