Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κινήσεις για προώθηση θέσεων στην Ανατολική Ευρώπη

Συνεχίζονται οι κινήσεις της κυβέρνησης για την προώθηση των συμφερόντων των εγχώριων μονοπωλίων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Κινήσεις που εντάσσονται στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και εν μέσω όξυνσης των σχέσεων του ευρωατλαντικού άξονα με τη Ρωσία για την παραπέρα διείσδυση και τον έλεγχο στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος παραβρέθηκε τη Δευτέρα στην εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία της Αρμενίας για τη συμπλήρωση 23 χρόνων από την «ανεξαρτησία» της χώρας. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο Κ. Γεροντόπουλος είχε «εγκάρδια συζήτηση» με τον Αρμένιο πρέσβη, Gagik Ghalatchian, «κατά τη διάρκεια της οποίας επαναβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και συζήτησαν για τις προοπτικές εμβάθυνσης των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων». Αναφέρθηκαν, επίσης, στην επικείμενη επίσημη επίσκεψη, την ερχόμενη Δευτέρα, του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην Αρμενία.

Στο ίδιο πλαίσιο, χτες η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώφη Γεννηματά δέχτηκε στο υπουργείο τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας, υποστράτηγο Vakhtang Kapanadge, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Η ίδια είχε συναντηθεί αρχές Σεπτέμβρη και με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας, στρατηγό Yuri Khachaturov, ο οποίος επίσης πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Τέλος, από 17 έως 19 Σεπτέμβρη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Λετονία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του αντιστρατήγου Raimonds Graube. Ο Μ. Κωσταράκος έγινε δεκτός από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας της Λετονίας, Raimonds Vejonis, με τον οποίο συζήτησαν «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις(2015-02-26 00:00:00.0)
Νέος πρόεδρος ο Ελληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ(2014-11-14 00:00:00.0)
Αποφάσεις για ανάπτυξη δυνάμεων ανά πάσα ώρα και στιγμή(2014-09-23 00:00:00.0)
Επίσκεψη του αρχηγού των ΕΔ της Αρμενίας(2014-09-04 00:00:00.0)
Βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια(2013-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ