Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κοκορεύεται για τα ψίχουλα, ψάχνει τους «180»

Συνεχίζεται η επιχείρηση της κυβέρνησης να παρουσιάσει ως φιλολαϊκή πολιτική και ανταμοιβή των «θυσιών» του λαού, τα ψίχουλα που έταξε ο πρωθυπουργός ως τάχα φοροελαφρύνσεις των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, μιλώντας το Σάββατο στη ΔΕΘ.

«Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί, και δεν θα πάρει πίσω τις δεσμεύσεις του», ανέφερε μιλώντας στο «Μega» η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για ενστάσεις της τρόικας όσον αφορά κάποια μέτρα, όπως τα μερεμέτια στο φόρο ακινήτων, η μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα σενάρια μείωσης στο χαράτσι της «εισφοράς αλληλεγγύης» που παρατείνεται. Μέτρα που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό της συνολικότερης φοροεπιδρομής, που θα εξανεμιστούν από τη συνολική εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Σ. Βούλτεψη δεν επιβεβαίωσε, πάντως, τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γ. Γιακουμάτου για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και των εισφορών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε τουλάχιστον 72 δόσεις. «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι να πούμε πόσες θα είναι οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα», ανέφερε σχετικά.

Εξάλλου, η κυβερνητική εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για να μην μπει η χώρα «σε περιπέτεια», όπως είπε, εννοώντας ότι χρειάζεται η περιλάλητη κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα ώστε να περάσουν απρόσκοπτα και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο για να διευρύνει την κερδοφορία στην επόμενη φάση.

Ανάλογη αισιοδοξία εξέφρασε, μιλώντας στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ» και η Ντόρα Μπακογιάννη, διαβεβαιώνοντας ότι «υπάρχουν 180 βουλευτές» και υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος δεν θέλει εκλογές.

Ταυτόχρονα, επιχειρώντας παρέμβαση στις διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ, τόνισε ότι «δεν πρέπει να αμφισβητηθεί η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ» και άφησε αιχμές για έλλειψη διαλόγου στους κόλπους τoυ κόμματος. Συνέχισε λέγοντας ότι η κεντροαριστερά δεν είναι αξιόπιστος πόλος, ενώ η κεντροδεξιά έχει πολύ συγκεκριμένη ιδεολογία από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Επ' αυτού παρατήρησε ότι «αν θέλει μπορεί και πρέπει να εκφράσει όλη την παράταξη ο Αντώνης Σαμαράς»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ