Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε, χτες, μετά την απολογία του, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρης, που απολογήθηκε το πρωί στους ανακριτές διαφθοράς Ι. Παπακώστα και Δ. Καβαλάρη για την αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στο υπόμνημα που κατέθεσε διά των συνηγόρων του υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν έλαβε ποτέ εντολή από τον υπουργό (σ.σ. Παπακωνσταντίνου) για να κάνει φορολογικό έλεγχο κανενός προσώπου. Ελαβε εντολή να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 και μόνον προσώπων με μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό χωρίς να του γνωστοποιηθεί το ποσό των καταθέσεων και το όνομα της τράπεζας». Για ακόμη μια φορά, δηλαδή, διέψευσε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου και του απέδωσε επί της ουσίας τη διαχείριση ελέγχου της αποκαλούμενης λίστας με τους 2.062 καταθέτες.

Παράλληλα, προθεσμία για ν' απολογηθεί σήμερα πήρε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης από τους ανακριτές. Και οι δύο κλήθηκαν από τους ανακριτές να δώσουν εξηγήσεις για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε σχέση με τους χειρισμούς για τη λίστα Λαγκάρντ. Να υπενθυμίσουμε ότι είχαν κληθεί παλιότερα και είχαν καταθέσει για την υπόθεση στους τότε οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, ενώ είχαν δώσει εξηγήσεις και στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί στον Αρειο Πάγο και αναμένεται από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο απόφαση για παραπομπή ή όχι του πρώην υπουργού Οικονομικών επί ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, στο Ειδικό Δικαστήριο για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ