Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Προτεραιότητα η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας

Κυρίαρχο θέμα στις χτεσινές συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με ΣΕΒ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Την ύπαρξη «κοινά αποδεκτών λύσεων» για τη στήριξη του αντιλαϊκού στόχου της καπιταλιστικής ανάκαμψης διαπίστωσαν, για άλλη μια φορά, ο Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος των βιομηχάνων

Eurokinissi

Την ύπαρξη «κοινά αποδεκτών λύσεων» για τη στήριξη του αντιλαϊκού στόχου της καπιταλιστικής ανάκαμψης διαπίστωσαν, για άλλη μια φορά, ο Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος των βιομηχάνων
«Θεωρώ ότι σε πολλά θέματα μπορούμε να έχουμε κοινά αποδεκτές λύσεις», ήταν η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα, μετά τη συνάντησή του χτες με τον Αλ. Τσίπρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε προτάσεις που αφορούν τη διαχείριση του δημοσίου χρέους χωρίς να έχουν επίπτωση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τη σταθερότητα», πρόσθεσε.

Το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, που «βασίζεται σε επενδύσεις και όχι στην κατανάλωση» βρέθηκε - κατά τον Θ. Φέσσα - στο επίκεντρο της συζήτησης, ενώ ερωτηθείς για τον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις του ΣΕΒ πληρώνουν πολύ παραπάνω, συμπληρώνοντας με νόημα ότι ναι μεν οι «καλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι δίνουν ώθηση στις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται», αλλά «το θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι πολύ γενικότερο για να μείνει μόνο στον κατώτατο μισθό».

Μ' αυτές τις δηλώσεις ο πρόεδρος του ΣΕΒ απάντησε εμμέσως σε ορισμένα απ' τα ζητήματα που έθεσε ο Αλ. Τσίπρας στο τραπέζι, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, όπως η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η τόνωση της εσωτερικής ζήτησης, η διαπραγμάτευση για «κούρεμα» του χρέους κ.ά.

Κίνημα στοιχισμένο πίσω από τους στόχους των καπιταλιστών

Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας στις συναντήσεις που είχε με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διατύπωσε την αξίωση να πάρει το εργατικό - λαϊκό κίνημα «πάνω του» την υπόθεση της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, βρίσκοντας ευήκοα ώτα αυτά των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών που υπηρετούν χρόνια τώρα το στόχο αυτό. «Εγινε ουσιαστική συζήτηση για τη δυνατότητα ευρύτερης σύγκλισης κοινωνικών δυνάμεων, υπό την ηγεμονία του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, καλώντας τους εργαζόμενους και το κίνημά τους να αυτοχειριαστούν, μέσω της συστράτευσής τους με τους ταξικούς τους αντιπάλους για επίτευξη στόχων εχθρικών προς τα συμφέροντά τους.

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τις δυνάμεις με τις οποίες ούτως ή άλλως το κόμμα του συμπορεύεται χρόνια τώρα σε επίπεδο συνδικαλιστικού κινήματος, να διαμορφώσουν «μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία που θα στηρίξει την εθνική στρατηγική της κυβέρνησης της Αριστεράς για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη, με ουσιαστική και ισχυρή διαπραγμάτευση για βιώσιμη λύση στο πρόβλημα δημόσιου χρέους».

Ετοιμος από καιρό ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, διαβεβαίωσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, όπως κάνουν άλλωστε έως σήμερα, ανεξάρτητα ποιος τη διευθύνει. «Τα συνδικάτα μπορούν να στηρίζουν μια πολιτική, η οποία είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων, ανεξαρτήτως των κομματικών και πολιτικών επιλογών που έχουν τα μέλη των συνδικάτων», δήλωσε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική απάντηση στη μεθόδευση εργοδοσίας - εργατοπατέρων για συνέδριο - παρωδία(2019-03-15 00:00:00.0)
Γαλαντόμοι με το κεφάλαιο, εμπαιγμός στους αυτοαπασχολούμενους(2018-03-09 00:00:00.0)
Στην Αθήνα ο Π. Μοσκοβισί(2018-02-08 00:00:00.0)
Ο ένας έκοβε... ο άλλος έραβε(2017-06-03 00:00:00.0)
Τα «προαπαιτούμενα» του «συμβιβασμού» και η «επόμενη μέρα»(2015-05-24 00:00:00.0)
Από τον ΣΕΒ στο... Κόμο(2014-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ