Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Πρώτα άλλο μείγμα, μετά συζήτηση για την Προεδρία

Ενώνοντας τη φωνή της με όσους αξιώνουν αλλαγή του ακολουθούμενου μείγματος πολιτικής, ώστε να ευνοηθεί η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, η ΔΗΜΑΡ καλεί την κυβέρνηση «στο πλαίσιο της νέας διαπραγμάτευσης» να επιδιώξει «μια νέα συμφωνία με τους δανειστές που θα απεγκλωβίσει την οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο και θα αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή».

Ενώ σε επίπεδο διακηρύξεων ταυτίζεται ουσιαστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η απροθυμία της ηγεσίας της να διαλύσει τον «κουρνιαχτό» σεναρίων που φέρουν τον πρόεδρό της να ορέγεται την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκαλεί αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και στην Κουμουνδούρου.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γ. Πανούσης, επανήλθε χτες και έκανε λόγο (ρ/σ «Βήμα») για ενδείξεις για συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο Κουβέλη: «Ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι παραιτείται μετά τις ευρωεκλογές, αλλά δεν παραιτήθηκε. Είπε πέντε φορές ότι δεν θα είναι υποψήφιος ΠτΔ και θυμωμένα κάποια στιγμή, όταν τον πιέσαμε, αλλά ξαφνικά λέει ότι τον πήραν τηλέφωνο... Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του καθενός. Οι ενδείξεις - διότι δεν ήμουν παρών - είναι σοβαρές. Δεν μπορεί να βγει με πρωτοσέλιδο κυριακάτικα η "Καθημερινή", με κίνδυνο να διαψευστεί σε πέντε λεπτά. (...) Υπάρχουν, όμως, και άλλες ενδείξεις. Οπως ο τρόπος της απάντησης. Οτι δεν έχει δεχθεί τηλέφωνο. Δεν είπε "δεν με ενδιαφέρει". Νομίζω λοιπόν ότι έχουν συζητηθεί αυτά τα θέματα. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό, αλλά ρωτήστε και στη Βουλή τους βουλευτές της ΝΔ που ξέρουν καλύτερα από μένα. Μεταξύ υπουργών και βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συζητώνται αυτά, σε κάποιο βαθμό. Παράδειγμα, είδα κάποιον αντιπρόεδρο της Βουλής πριν από καιρό και του είπα ότι δεν πρόκειται να υπάρχει υποψήφιος ΠτΔ από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά μου απάντησε "μη φοβάσαι, γιατί γίνονται συζητήσεις"...».

Ο θεσμός και ο χρόνος

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρ. Μαχαίρας, σχολιάζοντας τα σενάρια, επανέλαβε: «Στο ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ συνάπτονται δύο ζητήματα: Ενα θεσμικού και ένα πολιτικού χαρακτήρα. Οσον αφορά το θεσμικό ζήτημα, φαντάζομαι ότι θα συμφωνείτε με την πρόσφατη δήλωση του Κ. Κουβέλη ότι κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς και από κανέναν δεν είναι ανεκτό. (...) Εμείς, λοιπόν, λέμε, πρώτον - κρατώντας το θεσμικό στοιχείο - ότι αυτήν τη συζήτηση θα την κάνουμε στον κατάλληλο χρόνο. Ο κατάλληλος χρόνος δεν μπορεί να είναι νωρίτερα, τουλάχιστον από τα τέλη του Ιανουαρίου. Δεύτερον, (...) η εκλογή δεν μπορεί παρά να γίνει σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα που θα επικρατεί, μετά από έξι μήνες και με τις πολιτικές που ασκούνται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιλαϊκά παζάρια και αποπροσανατολισμός προς όφελος του κεφαλαίου(2014-12-23 00:00:00.0)
Μετρούν τα «κουκιά» της συναίνεσης στα μνημόνια διαρκείας(2014-12-18 00:00:00.0)
Εξηγήσεις για αποφυγή... παρεξηγήσεων(2014-12-17 00:00:00.0)
Καλά κρατεί η αντιπαράθεση ηγεσίας και Κοινοβουλευτικής Ομάδας(2014-10-09 00:00:00.0)
Αποπροσανατολιστικό μπαράζ από τα κόμματα της διαχείρισης(2014-08-26 00:00:00.0)
Ορέγεται κυβερνητικές καρέκλες(2012-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ