Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καπιταλιστικός παράδεισος...

Διαβάζουμε στην «Καθημερινή» 2/9/2014: «Ολοένα και περισσότερες γερμανικές εταιρείες, όπως η Daimler και η Bosch, προσλαμβάνουν τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολλούς συνταξιούχους πρώην εργαζομένους τους. Η γήρανση του γερμανικού πληθυσμού αποτελεί τη βασική αιτία γι' αυτό το φαινόμενο, καθώς ήδη προκαλεί σημαντικές ελλείψεις εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού που δεν μπορεί να καλύψει η μετανάστευση. Παράλληλα, οι συνταξιούχοι πρώην εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά την κουλτούρα, τις μεθόδους και το προσωπικό της εταιρείας με αποτέλεσμα να μπορούν ν' αποδώσουν αμέσως αφότου επαναπροσληφθούν».

Η είδηση έρχεται μία μέρα μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τις τρεις επόμενες Συνόδους Κορυφής με θέμα την ανάπτυξη, από τις οποίες η μία θα είναι για την απασχόληση αφού εκτιμούν ως το υπ' αριθμόν 1 ζήτημα την αντιμετώπιση της ανεργίας και μάλιστα των νέων.

Αυτά συμβαίνουν στη Γερμανία, όπου η ανεργία - ιδιαίτερα των νέων - κουκουλώνεται με τα διάφορα mini jobs, το μοίρασμα της ανεργίας, τη μερική απασχόληση, που ξεπερνά το 20%.

Προσλαμβάνουν τους συνταξιούχους, που αναγκάζονται να δουλέψουν προφανώς γιατί δεν τα βγάζουν πέρα με τη σύνταξή τους, και τους πληρώνουν το μισό μισθό από αυτό που παίρνουν οι εργαζόμενοι. Καταφέρνοντας και με αυτή τη μέθοδο να πιέζουν τους μισθούς, να χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα... Καπιταλιστικός παράδεισος...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ