Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΙΟΜΑΓΝ»
«Μπλόκο» στην αντεργατική πολιτική

Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν την Εθνική οδό, αντιδρώντας στην κυβερνητική στάση

Από την κατάληψη της Εθνικής οδού
Από την κατάληψη της Εθνικής οδού
Μετην κατάληψη της Εθνικής οδού και στα δυο ρεύματα, στο ύψος των διοδίων Σχηματαρίου για πέντε ώρες, απάντησαν χτες οι 350 εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΑΓΝ (Μεταλλεία Πρώην Σκαλιστήρη) στην προκλητική στάση της κυβέρνησης για το μέλλον της επιχείρησης και των ίδιων, όπως αυτή εκφράστηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Κ. Ζαφειρόπουλο. Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στα διόδια την επόμενη Δευτέρα, όπου μαζί με τις οικογένειές τους θα πραγματοποιήσουν νέο συμβολικό αποκλεισμό.

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο μετά το κλείσιμο της επιχείρησης από το Κ. Βαρβούτη, ο οποίος στηρίχτηκε πολύμορφα από την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν το πρωί με λεωφορεία, αλλά και με βαρέα μηχανήματα της εταιρίας, με προορισμό τα διόδια. Λίγο πριν τα διόδια, σταμάτησαν και συνέχισαν με πορεία, την οποία προσπάθησαν να εμποδίσουν αστυνομικές δυνάμεις χωρίς επιτυχία. Στο χώρο βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ελυμνιών και Μηλέας, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι από τους δήμους της περιοχής.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των εργαζομένων μαζί με εκπροσώπους φορέων, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και ζήτησαν την παρέμβαση της κυβέρνησης για τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης, τη διασφάλιση της εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον «πτωχεύσαντα» ιδιοκτήτη Κ. Βαρβούτη (μισθοί 5 μηνών και δώρα).

Ο υφυπουργός, στη συνάντηση με τους εργαζόμενους, περιορίστηκε να μιλήσει για προσπάθεια να βρεθεί κάποια φόρμουλα λειτουργίας κάποιου τμήματος της επιχείρησης με 50 - 60 εργαζόμενους. Οσο για τα δεδουλευμένα, τους παρέπεμψε στο υπουργείο Εργασίας ώστε να τους δοθεί μέρος των οφειλομένων από το Ταμείο Αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων, μετά τη συνάντηση, με έκδηλη αγανάκτηση για την κυβερνητική πολιτική που οδήγησε μια επιχείρηση 3.000 εργαζομένων στο κλείσιμο, μετέβη στα διόδια Σχηματαρίου, όπου είχε ήδη αρχίσει η κατάληψη.

Μετά τη συνάντηση ο Τζανής Κάνδυας, μέλος της διοίκησης του σωματείου, δήλωσε στο «Ρ»: «Δυστυχώς η κυβέρνηση με την πολιτική της στέλνει 350 εργαζόμενους στην ανεργία. Ολη η περιοχή μαραζώνει και την ευθύνη έχει η ίδια η κυβέρνηση. Οι απαντήσεις του υφυπουργού για εξεύρεση φόρμουλας δε μας εκφράζει και δε μας ικανοποιεί, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δοθεί λύση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ