Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ - ΜΑΓΕΙΡΟΙ
Ταξικό, ενιαίο συνδικάτο

Εντατικά ετοιμάζονται για τη συνένωσή τους τα Συνδικάτα Σερβιτόρων και Μαγείρων Αθήνας

Σε μια περίοδο που οι εργοδότες μαζί με την κυβέρνηση έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στο δικαίωμα της δουλιάς - στο μεροκάματο, στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στο 8ωρο - με στόχο τη μεγαλύτερη εξαθλίωση των εργαζομένων και την αύξηση των κερδών τους, το Σωματείο Μαγείρων και το Σωματείο Σερβιτόρων προχωρούν στην ένωσή τους σε ένα ενιαίο, μαζικό, ταξικό Συνδικάτο.

Η αρχή έχει ήδη γίνει με την καταστατική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβρη. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση στις 25 Γενάρη, όπου χρειάζεται διευρυμένη συμμετοχή με πάνω από 50% των μελών των δύο σωματείων, για την τροποποίηση του καταστατικού του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού της Αθήνας.

«Τίποτα δε χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιούνται», δηλώνουν μάγειροι και σερβιτόροι και με κοινό φυλλάδιό τους καλούν όλους τους εργαζόμενους των δύο κλάδων να συσπειρωθούν και να ενισχύσουν το νέο Συνδικάτο.

«Ολοι μας γνωρίζουμε για το 8ωρο, το 40ωρο, την άδεια, τη σύνταξη, την ασφάλιση, τα βαριά και ανθυγιεινά, τις συλλογικές συμβάσεις και πώς κατακτήθηκαν. Για να είναι, όμως, πιο αποτελεσματική η αντίστασή μας και για να υπερασπίσουμε καλύτερα τα δικαιώματά μας, ένας δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος της μεγαλύτερης ενότητας και του αγώνα με την ισχυροποίηση των συνδικάτων», τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο σωματείων.

Παράλληλα, καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο. «Εμπρός, λοιπόν, να φτιάξουμε το συνδικάτο μας ΕΝΙΑΙΟ - ΔΥΝΑΤΟ, φρούριο υπεράσπισης των εργαζομένων από την ασυδοσία των εργοδοτών και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν».

Καταλήγοντας, τονίζουν: «Εμπρός, λοιπόν, να το κάνουμε πιο δυνατό, ριζωμένο σε κάθε τόπο δουλιάς, να πούμε και εμείς δυνατά: "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, είμαστε και εμείς εδώ". Γκρεμίστε τους "τοίχους", τις αντιλήψεις και τις νοοτροπίες, που μας χωρίζουν, για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια. Στηρίξτε το Συνδικάτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ