Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Κυβερνητικός εμπαιγμός

Σεμινάρια για ...μοδίστρες και με κομματικά κριτήρια, ενισχύσεις για ελάχιστους

Με την τραγική κατάσταση των εκατοντάδων ανέργων της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, «παίζει» προεκλογικά η κυβέρνηση, υλοποιώντας σεμινάριο επανακατάρτισης και ανακοινώνοντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που όμως είναι χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για τους άνεργους. Και αυτό όταν η ανεργία έχει εκτοξευτεί σε εκρηκτικά νούμερα εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ενώ μόλις λίγες μέρες πριν ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης έκλεισε τη ΒΙΟΜΑΓΝ και πετάχτηκαν στο δρόμο άλλοι 350 εργαζόμενοι.

Εμπαιχτικές χαρακτηρίζει το Σωματείο Ανέργων Βορειοκεντρικής Εύβοιας, σε ανακοίνωσή του, τις κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα, ενώ δεν πάρθηκαν υπόψη οι προτάσεις του Σωματείου. Οσον αφορά το σεμινάριο, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εργασίας και τα κόμματα, το Σωματείο επισημαίνει πως αφορά μόλις 210 ανέργους, ενώ στην επιλογή αυτών που συμμετέχουν αξιοποιούνται κομματικά κριτήρια. Οπως υπογραμμίζει, γεωργοί, επαγγελματοβιοτέχνες, ακόμη και συνταξιούχοι με αναπηρικές συντάξεις επιλέχτηκαν για το σεμινάριο ανέργων.

Η... επανακατάρτιση γίνεται σε ειδικότητες, όπως μοδίστρες, που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής. Το Σωματείο ζητά ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης και ένταξη τουλάχιστον διπλάσιου αριθμού πραγματικά ανέργων. Οσον αφορά στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 150.000 δρχ., το Σωματείο τονίζει πως οι προϋποθέσεις που μπαίνουν αποκλείουν το 90% των ανέργων. Συγκεκριμένα απαιτείται ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 3,5 εκατ. δρχ. και οι άνεργοι να έχουν πραγματοποιήσει το '98 και το '99, 50 μέχρι 150 ημερομίσθια. Το Σωματείο ζητά να τεθεί σαν προϋπόθεση οικογενειακό εισόδημα μέχρι 3 εκατ. δρχ. και κανένα ένσημο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ