Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»
Αγωνιστικά ενάντια στις απολύσεις

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις τριών συναδέλφων τους 

Αγωνιστική απάντηση έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος», με 3ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια, στις αναίτιες και προκλητικές απολύσεις τριών συναδέλφων τους!

Με τη δέσμευση της συνέχισης του αγώνα απάντησαν οι εργαζόμενοι στην προκλητική γραπτή δήλωση της επιχείρησης ότι «διατηρεί κάθε δικαίωμά της να απολύει με βάση τους κείμενους νόμους, χωρίς να αναφέρει τους λόγους, όταν αυτό επιβάλλεται για να διασφαλιστεί το μέλλον το δικό της και των εργαζόμενών της...»!

Στα πλαίσια της στάσης εργασίας πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί συγκέντρωση στο εργοστάσιο. Εκεί βρέθηκαν ο Δ. Στρατούλης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Καπνοβιομηχανίες Δ. Πάνου, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Γ. Μίχας και Μ .Νουφαρίτσης αντίστοιχα και ο Γ. Μανουσογιαννάκης, μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ.

Ο πρόεδρος του σωματείου Γρηγόρης Κόντος μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε ότι η εργοδοσία έχει εξαπολύσει μια επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους στην προσπάθειά της να υλοποιήσει τα σχέδια που έχουν να κάνουν με τη μεταφορά του εργοστασίου. «Εμείς - συνέχισε - απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση πρέπει να συσπειρωθούμε για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Δεν μπορεί όλα να τα διέπει η λογική του κέρδους. Τους ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα περάσει έτσι η νέα πρόκληση».

Ο Δημήτρης Πάνου τόνισε με τη σειρά του ότι: «Είναι ντροπή για την επιχείρηση που έχει δισεκατομμύρια κέρδη και δίνει δισεκατομμύρια για διαφημίσεις να ξεκινάει τον καινούριο χρόνο με απολύσεις. Οταν χτυπάει η καμπάνα, χτυπάει για όλους. Γι' αυτό πρέπει όλοι μαζί αγωνιστικά να αντιμετωπίσουμε τις νέες εξελίξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ