Τετάρτη 30 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΑΑΝ
Παρεμβάσεις στο Δήμο Κορυδαλλού και στα ΚΕΠΑ

Αγωνιστικές παρεμβάσεις προγραμματίζει για αύριο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων. Στις 9 π.μ. καλεί έξω από το Δημαρχείο Κορυδαλλού, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω την απόλυση κωφής - μετά από 15 χρόνια δουλειάς - και άλλων 10 εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν από τη δημοτική κατασκευαστική εταιρεία (ΚΕΔΕΚ) και όπως καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ «μέσα από εκβιασμούς και υποσχέσεις υποχρέωσε τους απολυμένους να υπογράψουν δήλωση παραίτησης από κάθε δικαίωμα, με την υπόσχεση ότι "κάποια στιγμή θα προσληφθούν στο Δήμο"».

Στις 11 π.μ. θα γίνει παρέμβαση στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (Πειραιώς 181 και Χαμοστέρνας), που «συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς να μειώνουν ποσοστά αναπηρίας, να κόβουν από τους αναπήρους επιδόματα, συντάξεις, φάρμακα, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα». Τραγική είναι η κατάσταση για τους χρόνια πάσχοντες, όπως οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι παίρνουν ποσοστά αναπηρίας από 30 έως 50%. Μεταστατικοί καρκίνοι εξαφανίζονται, θεωρείται ότι υπάρχει ίαση στα 3 και 5 χρόνια, ενώ οι επιπτώσεις από τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες δεν συνυπολογίζονται.

«Κόβονται συντάξεις από καρκινοπαθείς στα 55 και 60 χρόνια, λες και ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα που έχει χάσει τη δουλειά του λόγω της πολύχρονης μάχης με τον καρκίνο μπορεί να ξαναβρεί δουλειά. Λες και ο μικρομαγαζάτορας που αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί του στα 60 χρόνια μπορεί να το ανοίξει ξανά», σημειώνει η ΣΕΑΑΝ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ