Τετάρτη 30 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Να διαγραφεί το χρέος για νοσηλεία νεογνού στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Κινητοποίηση σήμερα στο νοσοκομείο, στις 11 π.μ., με τη συμμετοχή Λαϊκών Επιτροπών

Υπηρεσίες Υγείας, κρίσιμες για τη ζωή ακόμα και μικρών παιδιών, παρέχονται με τιμολόγιο από τα δημόσια νοσοκομεία

Avaton

Υπηρεσίες Υγείας, κρίσιμες για τη ζωή ακόμα και μικρών παιδιών, παρέχονται με τιμολόγιο από τα δημόσια νοσοκομεία
Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» διοργανώνουν σήμερα στις 11 π.μ. το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και Λαϊκές Επιτροπές του Ζωγράφου, με αφορμή το «χρέος» των 12.300 ευρώ που ζητάει το νοσοκομείο από ανασφάλιστους γονείς, το μωρό των οποίων νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Πρόωρων Νεογνών. Το ΠΑΜΕ απαιτεί: «Κανείς χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - Η Υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα» και μεταξύ άλλων σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Αντιμέτωπο με τη βαρβαρότητα ενός ολόκληρου συστήματος ήρθε ένα νεογνό που γεννήθηκε πρόωρα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για δύο μήνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο "Αγλ. Κυριακού". Οι γονείς του ανασφάλιστοι και άνεργοι. Η μητέρα του ανάπηρη, νίκησε τον καρκίνο, χάνοντας το ένα της πόδι. Το λογιστήριο του νοσοκομείου τούς ειδοποίησε ότι δεν μπορούν να πάρουν το παιδί από το νοσοκομείο, αν δεν δώσουν ένα χρηματικό ποσό από το συνολικό χρέος για τα νοσήλια που ήταν 12.300 ευρώ. Δανείστηκαν και μάζεψαν 900 ευρώ για να πάρουν το παιδί τους.

Τα βάσανα όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Απαιτήθηκε από το νοσοκομείο να καταβάλει ο πατέρας μηνιαία 500 ευρώ, μέχρι να πληρώσει όλο το ποσό. Αυτή η τραγωδία δεν είναι η εξαίρεση. Καθημερινά χιλιάδες ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν για τις εξετάσεις, τη θεραπεία τους, τα φάρμακά τους. Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες - όχι μόνο άνεργοι και ανασφάλιστοι - αδυνατούν να πληρώσουν τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία, που όλο και περισσότερο λειτουργούν ως επιχειρήσεις.

Κι όλα αυτά παρόλο που έχουμε πληρώσει ξανά και ξανά! Φορολογούμαστε από το κράτος με υπέρογκα ποσά, πληρώνουμε ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες που αγοράζουμε, ασφαλιστικές εισφορές, χαράτσια "αλληλεγγύης" που δήθεν πάνε στους ανασφάλιστους. Τι από όλα αυτά μας γυρίζει πίσω το κράτος σε υπηρεσίες; Ψίχουλα! Την ίδια στιγμή που το κράτος χαρίζει δισ. ευρώ επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομήχανους, αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες χωρίς περίθαλψη.

Εμπόδια σε αυτή τη βαρβαρότητα μπορεί να βάλει μόνο ο ενιαίος οργανωμένος αγώνας εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Καλούμε τα Σωματεία Εργαζομένων, όλους τους εργαζόμενους και γονείς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να στηρίξουν τον αγώνα για:

  • Να διαγραφεί το χρέος της άνεργης οικογένειας. Να μη σταλεί στην Εφορία.
  • Να σταματήσουν οι εκβιασμοί και οι πιέσεις στις οικογένειες των παιδιών.
  • Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους.

Καλούμε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να απευθύνονται στα Σωματεία τους, στις Λαϊκές Επιτροπές κάθε περιοχής, στις Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ στα δημόσια νοσοκομεία. Κανείς μόνος του! Ενας για όλους και όλοι για έναν!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org