Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Η ξεφτίλα της «ενότητας στη δράση»

Η πλειοψηφία της διοίκησης αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του συνεδρίου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Δε δέχεται καν το πλαίσιο αιτημάτων που ενέκριναν οι σύνεδροι

Την πολιτική διευκόλυνσης της κυβερνητικής και εργοδοτικής τακτικής που ακολουθεί αλλά και την άρνησή της για συνέχιση του αγώνα απέδειξε χτες, για μία ακόμα φορά η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) η οποία αρνήθηκε να εφαρμόσει το ψήφισμα για την κοινωνική ασφάλιση που ενέκρινε το πρόσφατο συνέδριο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κήρυξη απεργίας το πρώτο 20ήμερο του Ιουνίου και απόρριψη κάθε είδους κοινωνικού διαλόγου.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (στηρίζεται από την ΕΣΑΚ), ζήτησε να εφαρμοστεί το ψήφισμα του συνεδρίου για την κοινωνική ασφάλιση. Οι σύμβουλοι όμως των υπόλοιπων παρατάξεων αρνήθηκαν, ακολουθώντας για μια ακόμα φορά πλήρως τη γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που οδηγεί σε πάγωμα των κινητοποιήσεων και στον εγκλωβισμό των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων στον «κοινωνικό διάλογο» της κυβέρνησης. Οι τρεις παρατάξεις σε πλήρη σύμπνοια πρόβαλαν - όπως έκαναν και στο συνέδριο - ως μοναδικό αίτημα για την κοινωνική ασφάλιση την επέκταση της τριμερούς χρηματοδότησης και απέρριψαν το ψήφισμα με το διεκδικητικό πλαίσιο και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Για να δικαιολογήσουν την άρνησή τους υποστήριξαν, ότι πρέπει να περιμένουν, αν η κυβέρνηση δεχτεί το αίτημα της ΓΣΕΕ για επέκταση της τριμερούς χρηματοδότησης. Σε διαφορετική περίπτωση, αρκέστηκαν να δηλώσουν γενικά, ότι θα προχωρήσουν σε συλλαλητήρια...

Τη στάση αυτή της πλειοψηφίας κατήγγειλαν στη συνεδρίαση οι σύμβουλοι της ΔΑΣ ενώ σε σχετική ανακοίνωση η παράταξη επισημαίνει: «Η στάση τους αυτή αποκαλύπτει, ότι οι "αγωνιστικές" τους διαθέσεις κράτησαν ένα μήνα και σήμερα αναζητούν εναγωνίως τρόπους εκτόνωσης "της κοινωνικής" έντασης και διευκόλυνσης της κυβερνητικής και εργοδοτικής τακτικής».

Οπως καταγγέλλει συγκεκριμένα η ΔΑΣ, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ χαρακτήρισαν μαξιμαλιστικά τα αιτήματα - που έθετε το ψήφισμα για επιστροφή των κλεμμένων, για αύξηση των εισφορών των εργοδοτών, για μείωση των ορίων ηλικίας και των ενσήμων, για βελτίωση των συντάξεων και των υπηρεσιών υγείας, περιφρονώντας την απόφαση του συνεδρίου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και απόρριψη του «κοινωνικού διαλόγου».

Καταλήγοντας η ΔΑΣ, καταγγέλλει τις παρατάξεις της πλειοψηφίας σε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας και τους καλεί να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, που «συνεχίζει αταλάντευτα να υπερασπίζεται τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη(2007-11-07 00:00:00.0)
Απορρίπτουν τους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς(2005-06-08 00:00:00.0)
Ισως κάπου, κάποτε αγώνας(2002-04-26 00:00:00.0)
Αμεση αποχώρηση από το «διάλογο» και απεργία(2002-03-15 00:00:00.0)
Οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν(2001-06-02 00:00:00.0)
Οι Επιτροπές Αγώνα μπαίνουν μπροστά(2001-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ