Σάββατο 5 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση στην Κ. Αστον για τις ισραηλινές επιδρομές

Τις νέες εγκληματικές επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και τη συνεχιζόμενη εγκληματική πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη, προς την Υπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Κάθριν Αστον. Επισημαίνει ότι η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ στηρίζεται και ενθαρρύνεται από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της και τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών τους για τη «Νέα Μέση Ανατολή».

Η Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το ισραηλινό κράτος εντείνει την εγκληματική πολιτική του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν στις 3-7-2014 πολλαπλές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 αμάχων, σε συνέχεια των επιθέσεων Ισραηλινών πολεμικών πλοίων, την 1-7-2014, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Προηγήθηκαν δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντορ Λίμπερμαν, που ζήτησε να οργανωθεί από τον ισραηλινό στρατό ευρεία εναέρια και χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Στο μεταξύ, ένας 17χρονος Παλαιστίνιος απήχθη και δολοφονήθηκε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ισραηλινοί μεθοριακοί φρουροί κατέστειλαν με αγριότητα διαδήλωση Παλαιστινίων, για τη δολοφονία του Παλαιστινίου εφήβου, στη συνοικία Σουάφατ, τραυματίζοντας περισσότερους από 30 διαδηλωτές, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι επιθέσεις των Ισραηλινών εποίκων εναντίον Παλαιστινίων.

Η κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης του ισραηλινού κράτους ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης ενθαρρύνεται από την πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ, που εξισώνει τους θύτες με τα θύματα, και αναβαθμίζει τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις ΕΕ - Ισραήλ.

Ερωτάται η Υπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ: Πώς τοποθετείται για τη νέα κλιμάκωση των εγκληματικών επιθέσεων του ισραηλινού κράτους ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό; Πώς τοποθετείται στις δίκαιες διεκδικήσεις του Παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ όπως και για την άρση του πολύμορφου αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών;»


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org