Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ
Μέλη της Ενωσης και οι μαθητευόμενοι

Καταργήθηκε όρος στο καταστατικό της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών νομού Αττικής που διατηρούνταν με ευθύνη των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ και προέβλεπε ότι δικαίωμα εγγραφής στην Ενωση είχαν μόνο όσοι διέθεταν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Συνέπεια, αυτού του όρου ήταν να μένουν έξω από το σωματείο οι μαθητευόμενοι ηλεκτροτεχνίτες εργαζόμενοι και έτσι να μην μπορούν να συνδικαλιστούν και μαζί με τους συναδέλφους τους να διεκδικήσουν μέσα από το συνδικάτο τους την επίλυση των προβλημάτων τους.

Την πρόταση για την κατάργηση του απαράδεκτου αυτού όρου έκανε η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στη γενική συνέλευση της Ενωσης και έγινε αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία της συνέλευσης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης, Β. Ζαρκαδούλας, δήλωσε στο «Ρ» ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ εμπόδιζαν με τη στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα να καταργηθεί αυτή η προϋπόθεση, με το πρόσχημα ότι η ένταξη των μαθητευόμενων εργαζομένων στο σωματείο θα υποβάθμιζε τον κλάδο. Ομως, συνέχισε, αυτό που πραγματικά υποβαθμίζει τον κλάδο και το σύνολο των εργαζομένων, δεν είναι το αναφαίρετο δικαίωμά τους να συνδικαλίζονται και να διεκδικούν, αλλά «η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ