Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προβλήματα στο ΤΑΠ - ΔΥ

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΑΠ - ΔΥ), με κίνδυνο να βρεθεί σύντομα σε αδυναμία να καταβάλει στους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται το εφάπαξ βοήθημα που δικαιούνται. Το πρόβλημα εμφανίζεται λόγω του μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων που αποχωρούν από την υπηρεσία τους, με ρυθμούς διπλάσιους από την περσινή χρονιά, σαν συνέπεια και των αντιασφαλιστικών προτάσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Για την καταβολή του εφάπαξ σε αυτούς τους εργαζόμενους, το ΤΑΠ - ΔΥ χρησιμοποιεί μέρος από τα αποθεματικά του, καθώς οι μηνιαίες εισφορές δεν αρκούν για να καλυφθεί η δαπάνη. Ωστόσο, τα αποθεματικά του λιγοστεύουν επικίνδυνα, μια και ήδη έχουν πληγεί από την κακή διαχείριση, τις απώλειες από «επενδύσεις» στο Χρηματιστήριο και την άσκηση «κοινωνικής πολιτικής» από την κυβέρνηση, η οποία όμως δεν αποδίδει τις σχετικές δαπάνες του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το κράτος δε συμμετέχει με κανέναν τρόπο στα έσοδα του Ταμείου, το έχει όμως εξαναγκάσει να αποδεχτεί δικαιούχους, χωρίς παράλληλα να καταβάλλει το ποσό που αναλογεί στις εισφορές τους.

Θέση της ΕΣΑΚ Δημοσίου είναι η κάλυψη των αναγκών από το κράτος, καθώς η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί μέσα και από τη διορισμένη διοίκηση του Ταμείου, ευθύνεται για τα οικονομικά του προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ