Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Αντιδρά στην τροπολογία για μείωση του προσωπικού

Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων

Πρωτοβουλίες για να μπλοκαριστεί με οργανωμένη πάλη η τροπολογία του υπουργείου Υγείας, με την οποία τινάζονται κυριολεκτικά στον αέρα τα εργασιακά δικαιώματα και οι θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία, αναλαμβάνουν το Σωματείο προσωπικού ιδιωτικών κλινικών, γηροκομείων, εργαστηρίων, διαγνωστικών κέντρων και συναφών χώρων και το Συνδικάτο εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία Πειραιά.

Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία των δύο σωματείων θα κάνει παρεμβάσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες που δέχτηκαν τη συνάντηση (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ). Το απόγευμα καλούν σε κοινή σύσκεψη όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου, στις 6 μ.μ., στον 3ο όροφο του ΕΚΑ, για την οργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, οι ιδιωτικές κλινικές θα μπορούν να μειώνουν μέχρι και κατά 50% το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Ο αριθμός του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών υπολογίζεται σήμερα ανάλογα με τον αριθμό των κλινών (Π.Δ. 517 / 91 και 235 / 00). Με την τροπολογία, ο αριθμός του προσωπικού «θα συναρτάται με την πληρότητα των κλινών», ενώ «η μείωση του απασχολούμενου προσωπικού δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 50% από τα προβλεπόμενα στο ΠΔ».

Οπως προκύπτει, σχεδόν το μισό προσωπικό μιας κλινικής θα εναλλάσσεται μεταξύ ανεργίας και ολιγοήμερης εργασίας, θα καθιερωθούν τα «μπλοκάκια» και τα δουλεμπορικά γραφεία - είτε ονομαστούν ΜΚΟ είτε είναι εργολαβικές εταιρείες - μέσω των οποίων οι επιχειρηματίες θα νοικιάζουν εργαζομένους για ορισμένες μέρες ανάλογα με την κίνηση της πελατείας τους. Παράλληλα, αυτό το μέτρο «ξεκλειδώνει» συνολικές ανατροπές που αφορούν και τον κρατικό τομέα της Υγείας, αφού και αυτός προσαρμόζει τη λειτουργία του με βάση τα επιχειρηματικά κριτήρια, τη μείωση του «κόστους» των υπηρεσιών, των εργαζομένων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ